Συγχαρητήρια στον Ιωάννη Λίλη  για την εξέλιξη του στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή

Συγχαρητήρια στον Ιωάννη Λίλη για την εξέλιξη του στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή

18 Ιουλίου 2019

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή του κ. Ιωάννου Λίλη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης στο γνωστικό αντικείμενο της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από λίγες εβδομάδες.

Το διοικητικό και δημοσιογραφικό προσωπικό του Voucher Εργασία εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον ίδιο τον κ. Λίλη και στην οικογένεια του και δηλώνει πως νιώθει ιδιαίτερη χαρά για την ακαδημαϊκή του εξέλιξη, καθώς τον θεωρεί μέλος της δημοσιογραφικής του οικογένειας. Κάθε φορά που ζητούμε την προφορική ή την γραπτή του γνώμη για εκκλησιαστικά και θεολογικά ζητήματα, πάντοτε ανταποκρίνεται προθύμως.

Τις ευχές μας για την έναρξη της νέας του ακαδημαϊκής θητείας και για την γρήγορη περαιτέρω ακαδημαϊκή του εξέλιξη.

Ακολουθεί το βιογραφικό σημείωμα του Ιωάννου Λίλη :  

Ο Ιωάννης Λίλης είναι Επίκουρος Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1998 έγινε πτυχιούχος της Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ίδιο έτος εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ίδιου Πανεπιστημιακού Τμήματος, στον Τομέα Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας. Το 1999 κέρδισε κατόπιν εξετάσεων υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Το 2002 έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και το 2007 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ως το 2007 υπηρέτησε ως Θεολόγος Καθηγητής στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση (μέσω του διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το 2004 για την πρόσληψη αναπληρωτών στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση) και στη Γενική Εκπαίδευση (μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2005) και από τον Οκτώβριο του 2007 έως το 2013 δίδαξε στην Πατριαρχική  Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, ως αποσπασμένος διδάκτορας εκπαιδευτικός. Στις 22 Ιουνίου 2011 εκλέχτηκε Λέκτορας της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και στις 16 Ιανουαρίου 2013 ορκίστηκε επισήμως και ανέλαβε τα καθήκοντα του. Στις 15 Νοεμβρίου 2017 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και στις 13 Ιουνίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του.

  Έχει συγγράψει 16 επιστημονικά άρθρα και τρία βιβλία. Έργα του είναι τα : Κοσμολογία και Ανθρωπολογία στη Διδασκαλία του Ιωάννη Δαμασκηνού (2009), Βασικές Αρχές του Ορθόδοξου Δόγματος (2013) – συλλογή επιστημονικών άρθρων, Τα όρια και το περιεχόμενο της Εκκλησίας κατά τον άγιο Ιγνάτιο Αντιοχείας (2013), Η διαφορετική χρήση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας μεταξύ «βυζαντινής φιλοσοφίας» και χριστιανικού δόγματος (2016). Βιβλία και άρθρα του παραπέμπονται και σχολιάζονται σε 16 επιστημονικές μελέτες, ελληνόγλωσσες και ξενόγλωσσες. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, θεολογικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, ως εισηγητής, ως μέλος και ως οργανωτής.

      

Το 1995 έγινε κάτοχος του πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και το 1998 κάτοχος του πτυχίου Ειδικού Αντίστιξης από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 1995 έως το 1998 παρακολούθησε μαθήματα δραματικής τέχνης και ιστορίας θεάτρου στο Νεανικό Σταυροδρόμι του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον αείμνηστο ηθοποιό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Καρέλλη. Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Από το 2009 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων. Στις 11 Μαρτίου 2017 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων με διετή θητεία. Στις 9 Μαρτίου 2019 εκλέχτηκε εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης, και ορίστηκε Ταμίας και Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων. Τον Δεκέμβριο του 2012 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελέτης Ορθοδόξου Πολιτισμού στα Έξω Λακώνια Αγίου Νικολάου Κρήτης. Εξελέγη στη θέση αυτή άλλες δύο φορές, τον Μάρτιο του 2015 και τον Μάρτιο του 2018. Από το 2011 και για 5 χρόνια ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Τον Νοέμβριο του 2015 ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Επιμορφώσεως Στελεχών της Εκκλησίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Επιμελείται και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή Τύπος και Υπογραμμός στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Το Φως. Στην τηλεόραση παρουσιάζει την εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος του τηλεοπτικού σταθμού ΚρήτηTV, στην οποία συμμετέχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<

Σας ενδιαφέρει …

Εκπαίδευση - Άλλες Ειδήσεις

ΑΣΓΜΕ: Εκτεθειμένη στην εποχική γρίπη η σχολική κοινότητα

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι η σχολική κοινότητα είναι εκτεθειμένη στην εποχική γρίπη και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

28 Ιανουαρίου 2020

Έως και 5 μέρες απουσίας με χαρτί γιατρού για τους μαθητές με γρίπη

Μέχρι και πέντε ημέρες μπορούν να απουσιάσουν οι μαθητές που θα νοσήσουν από την εποχική γρίπη χωρίς να προσμετρούνται οι απουσίες τους εφόσον προσκομίσουν χαρτί γιατρού, δήλωσε  σήμερα, Τρίτη, στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στα σχολεία.  

28 Ιανουαρίου 2020

ΟΠΣΥΔ: Εκπνέει η διορία για τις δηλώσεις περιοχών ενόψει των μόνιμων προσλήψεων

Τροποποίηση/απενεργοποίηση αίτησης-δήλωσης προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. 

28 Ιανουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο ΕΠΑΛ μετά τον “τραμπουκισμό” καθηγήτριας από μαθητή

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το βίντεο που δείχνει μαθητή να “τραμπουκίζει” άγρια την καθηγήτριά του, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μία απουσία.

28 Ιανουαρίου 2020

Αυτοί είναι οι 756 εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν στη Δευτεροβάθμια

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το διδακτικό έτος 2019-2020, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου:α) 450 εκπαιδευτικοί Β/θμιας κλάδων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης, στις Δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καιβ) 306 εκπαιδευτικοί Β/θμιας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων σχολικών μονάδων Γενικής Εκπάιδευσης και των Μουσικών Σχολείων.

28 Ιανουαρίου 2020

Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 1.510 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 προσλαμβάνονται αναλυτικά: α) 542 εκπαιδευτικοί κλάδων ΕΑΕ και κλάδων γενικής εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και β) 968 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων γενικής εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση.

27 Ιανουαρίου 2020

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

EMAIL