Στην αναμονή οι αναπληρωτές ενόψει του αγιασμού στα σχολεία

Στην αναμονή οι αναπληρωτές ενόψει του αγιασμού στα σχολεία

7 Σεπτεμβρίου 2019

Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μία «γενναία» πρώτη φάση αναπληρωτών, με περισσότερες από 20.000 προσλήψεις. Ωστόσο, η ταλαιπωρία δεν έλειπε χθες καθώς εκατοντάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί περίμεναν από τα ξημερώματα ως αργά το μεσημέρι για να δηλώσουν το «παρών» στην υπηρεσία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» ήδη δέχτηκε τα πρώτα παράπονα από πλευράς αναπληρωτών που βρίσκονται εκτός Ηρακλείου, οι οποίοι καλούνται να παρουσιαστούν ως την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και αναζητούν με αγωνία εισιτήριο για να έρθουν στην Κρήτη που, αν βρουν, είναι σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση της φάσης πρόσληψης και τις τοποθετήσεις στα σχολεία, που θα γίνουν την επόμενη βδομάδα, ίσως και μετά από τον αγιασμό, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, αν και όλοι σχολίασαν πως οι υπηρεσίες είχαν οργανωθεί καλά για να δεχτούν αυτό το «κύμα» αναπληρωτών.

Περίπου 950 αναπληρωτές έρχονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, όπως αναφέρει στην «Π» ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ, κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης. Στη γενική παιδεία μένουν ακόμα περίπου 20 κενά και, όσο αφορά στις ειδικότητες, περιμένουμε ακόμα γυμναστές, αγγλικών, πληροφορικής, μουσικής και θεατρολόγους.

Ο κ. Λαμπρογιαννάκης σχολιάζει πως καλύφθηκε ένα μεγάλο ποσοστό των κενών, όχι, όμως, το 100%, όπως περίμεναν οι εκπαιδευτικοί. Όμως, όπως σχολιάζει, η τακτική που ακολουθείται, λόγω του «παγώματος» των διορισμών, θυμίζει μπαλώματα και δε λύνεται έτσι το πρόβλημα των ελλείψεων.

Ο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου, κ. Μανώλης Πιταροκοίλης, αναφέρει πως στη γενική παιδεία ήρθαν περίπου 100 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας, από τους 270 που χρειαζόμασταν, καλύφθηκε, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 37%. Στην ειδική αγωγή ήρθαν 105 εκπαιδευτικοί και είχαμε 141 κενά, ποσοστό της τάξης του 74%.

Συνολικά, δηλαδή, το Ηράκλειο έχει ακόμα 206 κενά ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες, δεν έγινε καμία πρόσληψη στα ξενόγλωσσα μαθήματα, τα καλλιτεχνικά και μόνο μία στο θεολόγους.

Τα σχολεία του Ηρακλείου χρειάζονται ακόμα 30 φιλολόγους, 15 μαθηματικούς και 30 εκπαιδευτικούς ΠΕ04, δηλαδή φυσικούς, χημικούς και βιολόγους. Ο κ. Πιταροκοίλης αναφέρει πως το ΠΥΣΔΕ δέχεται πολλή πίεση για να τοποθετήσει τους αναπληρωτές και σημειώνει πως είναι ανάγκη να γίνουν, επιτέλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.


ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<