Συμπράξεις ΟΑΕΔ με δήμους για την κάλυψη αναγκών βρεφών και νηπίων

Συμπράξεις ΟΑΕΔ με δήμους για την κάλυψη αναγκών βρεφών και νηπίων

2 Οκτωβρίου 2019

O OAEΔ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμπράξεις με δήμους για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης και περιποίησης βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2019 – 20. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της φύλαξης και
περιποίησης βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς διαδραματίζει ο ΟΑΕΔ μέσα από συμπράξεις με Δήμους ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θέτει στην υπηρεσία όλων των πολιτών τις δομές του και από την πλευρά τους οι Δήμοι παράσχουν το απαραίτητο προσωπικό, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα βρέφη και τα νήπια σε περιοχές στις οποίες οι δημοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών.

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε 3 σχέδια προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στον Οργανισμό και στους δήμους Ελευσίνας, Ιλίου Αττικής και Καρδίτσας. Δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές κινδύνευαν να μείνουν εκτός δομών φιλοξενίας δεκάδες βρέφη και νήπια για το σχολικό έτος 2019 – 2020, μέσα από τη συνεργασία του Οργανισμού με τις δημοτικές αρχές δόθηκε λύση ξανά σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα. Βάσει των συγκεκριμένων συμπράξεων, ο ΟΑΕΔ διαθέτει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχει στις περιοχές αυτές και από την πλευρά των Δήμων παρέχεται το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι δομές με επάρκεια καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή την έγκριση των 3 σχεδίων προγραμματικών συμβάσεων
ανάμεσα στον Οργανισμό και στους δήμους Ελευσίνας, Ιλίου Αττικής και
Καρδίτσας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι
«μέσω της εξωστρέφειας, μέσα από νέες, δυναμικές συνεργασίες ουσίας και καινοτόμες πρωτοβουλίες, επιθυμούμε ο Οργανισμός να έρθει ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία και να συμβάλει καθοριστικά τόσο στη μείωση της ανεργίας, όσο όμως και άλλων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η
μεγάλη έλλειψη βρεφονηπιακών θέσεων

Στην κατεύθυνση αυτή πλέον θα κινηθεί ο ΟΑΕΔ, θέτοντας το σύνολο του
προσωπικού και των δομών του στην υπηρεσία των πολιτών. Οι συμπράξεις με τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης και περιποίησης βρεφών και νηπίων είναι ενδεικτικές της πορείας στην οποία θέλουμε να μπει ο »νέος ΟΑΕΔ»».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<