Θέμα voucherergasia.gr: Φοβούνται τα χειρότερα οι εκπαιδευτικοί από όσους αντιδρούν για τη μάσκα στα σχολεία

Θέμα voucherergasia.gr: Φοβούνται τα χειρότερα οι εκπαιδευτικοί από όσους αντιδρούν για τη μάσκα στα σχολεία

9 Σεπτεμβρίου 2020

Έντονη είναι η ανησυχία που υπαρχει από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, που βλέπουν πως το ιδιότυπο κίνημα ενάντια στη μάσκα στα σχολεία, γιγαντώνεται

Και όχι μόνον αυτό, αλλά φοβούνται και τα χειρότερα, καθώς ήδη οι δάσκαλοι γίνονται αποδέκτες απειλών και εχθρικών συμπεριφορών! Στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και της υπολοιπης Ελλάδας, άγνωστοι προχωρούν και σε άλλες ενέργειες πέρα από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Συμφωνα με πληροφορίες οι αντιδρώντες, κολλούν αφίσες στα σχολεία, μέσα από τις οποιες καλούν τους γονείς να μη φορέσουν μάσκες στα παιδιά τους. Στο Ηράκλειο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, βρίσκεται σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές και τις υπολοιπες αρμόδιες υπηρεσίες. Συμφωνα με πληροφορίες η οδηγία που έχει δοθεί στους εκπαιδευτικούς είναι να αντιμετωπίζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ανάλογα με τη σοβαρότητα της να ενεργούν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι βέβαια που φοβούνται ακόμη και συγκρούσεις μεταξύ γονιών.

Σε κάθε περίπτωση τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και οι ειδικοί επισημαίνουν πως βασική προτεραιότητα όλων είναι η ασφαλής επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και αυτή θα γίνει τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής ζητά προστασία από την πολιτεία μπροστά στο κίνημα των αρνητών της μάσκας.

«Έχουμε δεχθεί επιστολές με απειλές γονέων με ένδικα μέσα για να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής.

«Ζητάμε νομική θωράκιση για να μην τρέχουμε στα αυτόφωρα» πρόσθεσε ο κ. Κικινής.

Όσον αφορά, δε, το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος της ΔΟΕ επέμεινε στο ζήτημα της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στους 25 αλλά και στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι γιατροί παίρνουν θέση!

Μέσα σε όλες τις τοποθετήσεις ξεχωρίζουν δύο. Αυτή της κ. Μιχαηλίδου, Διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χαρη Βαβουρανάκη.

Το κείμενο της κ. Μιχαηλίδου:

«Λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά. Αυτά τα χαμόγελα στην πρώτη σειρά μου είναι ιδιαζόντως σαρκαστικά και ανεύθυνα … αν οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν το τι βιώνουν οι παιδίατροι και το υγειονομικό προσωπικό μας, όταν τους φέρνουν τα παιδιά τους με πυρετό και βήχα θα ήταν πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις και ανόητοι ….

Ναι αγαπητοί αγωνιστές και επαναστάτες του πεζοδρομίου … βιώνουμε άγχος, αγωνία και φόβο για σας, για μας και για τις οικογένειες όλων μας! Ντυνόμαστε με ειδικές στολές , χρησιμοποιούμε διαφορετικούς θαλάμους και όργανα, κινητοποιούμε ακριβά υλικά, δομές και υπηρεσίες του κράτους που θα πληρώνετε εσείς οι ίδιοι που χαμογελάτε ανόητα στην 1η γραμμή και θεωρείτε την ανευθυνότητα επανάσταση !

Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες, ελάτε στα νοσοκομεία και αφήστε τους δρόμους, για να σας ξεναγήσουμε !

Αφού δεν φοβάστε και έχετε χρόνο για διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, ελάτε καλύτερα όπως είστε στα τμήματα που δουλεύουμε για σας και τα παιδιά σας και προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας !

Ελάτε να μεταφέρετε τα δείγματα , να κρατήσετε συντροφιά σε άρρωστα παιδιά που περιμένουν τα αποτελέσματα από το τεστ και φυσικά μην φοράτε τις μάσκες σας ! Βλέπετε εμείς που βγάλαμε τα μάτια μας στα βιβλία αποφασίσαμε ξαφνικά για το τίποτα να μασκοφορεθούμε και να γιορτάζουμε καθημερινά τις Απόκριες …

Αγαπητοί επαναστάτες: η μάσκα δεν είναι φυλακή. Είναι απόδειξη αισθήματος ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Λυπάμαι , λυπάμαι πραγματικά … λυπάμαι που αφιλτράριστα ιδέες μη ειδικών γίνονται συνθήματα για το πεζοδρόμιο. Όταν όμως αυτό γίνεται επικίνδυνο τότε νομίζω οι ειδικοί και ο νόμος πρέπει να παίρνουν θέση .

Σαν υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ εδώ και δεκαετίες θα ήθελα να τονίσω ότι η χρήση της απλής μάσκας στα παιδιά δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο.

Ειδικότερα δε, προστατεύει περισσότερο τα παιδιά με ελεγχόμενο βρογχικό άσθμα που είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις.

Τα παιδιά χρειάζονται το παράδειγμα των γονέων και όχι δικαιολογητικά για το σχολείο τους ! Όσο για το νόμο : ναι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά«.

*Το κείμενο της κ. Μιχαηλίδου συνοδευόταν από την παρακάτω φωτογραφία:

118912579_10158666079061306_5435248102704520784_o

Αντίστοιχη ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη:

Σε παρέμβαση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ…

Φίλε συμπολίτη, που χθες ήσουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της χρήσης μάσκας. Άκουσα με προσοχή τα συνθήματα που με τόσο πάθος φώναξες.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ πως η χρήση μάσκας δεν είναι μια πολιτική επιλογή των κυβερνώντων. Δεν έχει ούτε κομματικό, ούτε ιδεολογικό πρόσημο. Είναι η επιστημονική άποψη των ειδικών λοιμοξιολόγων.
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η χρήση της βοηθάει σημαντικά στον περιορισμό μετάδοσης του ιού, καθώς μειώνει την απόσταση μεταφοράς των σταγονιδίων από ένα βήχα ή ένα φτάρνισμα αλλά και κατά την ομιλία.

Μη ξεχνάς αν κάτι κερδίσαμε μαζί με τη ζωή μας, στην πρώτη φάση της πανδημίας είναι αυτό, να ακούμε την γνώμη των ειδικών.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ότι φορώντας την μάσκα δεν επηρεάζεται η αναπνοή σου. Αν συνέβαινε αυτό εμείς οι γιατροί θα είχαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Να ξέρεις, οι μάσκες δεν έχουν την ικανότητα να μειώσουν τα επίπεδα οξυγόνου, απλά μπλοκάρουν τα ιικά σωματίδια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Αν το 80% του πληθυσμού τις χρησιμοποιεί σωστά τότε το αποτέλεσμα της χρήσης τους στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού είναι το ίδιο με ένα καθολικό lockdown, όπως αυτό του Απριλίου.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, πως η κορυφαία πράξη αλληλεγγύης στις μέρες μας είναι να φοράς τη μάσκα σου. Πρώτα προστατεύεις τον συνομιλητή σου, τον διπλανό σου, τους ανθρώπους που συναστρέφεσαι και μετά τον εαυτό σου.

Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας, θα ήθελα να ήξερα πως θα ένιωθες αν κάποιος δικός σου, από αυτούς που ομορφαίνουν τον κόσμο σου, άνθρωπος νοσούσε. Εύχομαι να μην νιώσεις την αγωνία αυτή.

Τελειώνοντας να σου πω πως σέβομαι την άποψη σου παρόλο που πιστεύω ότι είναι λάθος. Βασική αρχή της δημοκρατίας. Θέλω να σου ζητήσω να σεβαστείς κι εσύ την δική μου. Να παραμείνεις στο σπίτι σου, προστατεύοντας όλους εμάς.Θα στο ξαναπώ στις δημοκρατίες κάθε άνθρωπος είναι αναγκαίος».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<