Τι αλλάζει στο μάθημα των Θρησκευτικών

Τι αλλάζει στο μάθημα των Θρησκευτικών

11 Ιουνίου 2021

Τεράστιες αλλαγές έρχονται στο μάθημα των Θρησκευτικών, πράγμα που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία σε μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών που ασχολούνται με την εκκλησιαστική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει “λουκέτο” στις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, έχει δημιουργήσει σύγχυση, με τους περισσότερους να δυσκολεύονται να κάνουν προβλέψεις ως προς το τι σκέφτεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. για το μέλλον Εκκλησίας-Κράτους.

Το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται στις σχολικές τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για το συγκεκριμένο μάθημα έχει γίνει ιδιαίτερος λόγος τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρμαχος μιας θρησκειολογικής αντίληψης του μαθήματος, έναντι της δεσπόζουσας ομολογιακής αντίληψης. Τελικά, με απόφαση του ανωτέρου ακυρωτικού δικαστηρίου, Συμβούλιου της Επικρατείας, το μάθημα έγινε εκ νέου ομολογιακής φύσεως.

Η κυβέρνηση έστειλε ένα ΦΕΚ, στη βάση του οποίου αφήνει ένα ανοιχτό παραθυράκι για τις απαλλαγές του μαθήματος. Συγκεκριμένα, αύξησε τις κατηγορίες των μαθητών που δικαιούνται απαλλαγή, ενώ πλέον με κυβερνητική εντολή το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικό. Η θεώρηση του μαθήματος ως μη υποχρεωτικό έρχεται να αναταράξει τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<