Τι είναι τα Fidget Spinner που έχουν ξετρελάνει τα παιδιά και έχουν τρελάνει τους δασκάλους;

Τι είναι τα Fidget Spinner που έχουν ξετρελάνει τα παιδιά και έχουν τρελάνει τους δασκάλους;

1 Ιουνίου 2017

Τι είναι το Fidget Spinner;

Βγήκαν στην αγορά ως ένα παιχνίδι κατά του στρες που βοηθάει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να συγκεντρώνονται στην τάξη. Όμως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και συνεπώς απαγορεύτηκαν σε σχολεία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ουσία είναι ένα κομμάτι πλαστικού ή μετάλλου με τρία άκρα σε μέγεθος παλάμης το οποίο γυρίζει γύρω από ένα δίσκο. Κοστίζουν περίπου 2 ευρώ αλλά υπάρχουν και ακριβότερα «μοντέλα» και το Youtube έχει πάρει φωτιά από βιντεάκια που δείχνουν πως να κάνεις κόλπα με αυτά.

Τι κάνουν τα παιδιά με αυτά;

Ενώ το Fidget Spinner γυρίζει, μπορεί να ισορροπήσει πάνω σε δάχτυλα ακόμα και στην μύτη ή το μέτωπο. Μπορούν να στοιβαχτούν πολλά το ένα πάνω σε άλλο δημιουργώντας ένα πύργο που δημιουργεί ένα οπτικό τρικ.

Είναι τα Fidget Spinner πρόβλημα;

Οι δάσκαλοι παραπονιούνται ότι δημιουργούν προβλήματα στο μάθημα. Υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν βοηθάει τους μαθητές να συγκεντρωθούν αλλά ενοχλούν τους υπόλοιπους.

Έχουν πρακτική χρήση;

Τα Fidget Spinner βγήκαν στην αγορά ως βοηθήματα παιδιών με αυτισμό και προβλήματα συγκέντρωσης. Όμως οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα αφού αποσπούν την προσοχή των μαθητών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

1 Σχόλιο έως τώρα

Ξεκινήστε μια συζήτηση
  1. Hλιακά παιχνίδια
    #1 Hλιακά παιχνίδια 28 Σεπτέμβριος, 2017, 15:59

    Όπως πρέπει να ισχύει για όλα τα παιχνίδια (ή gadgets), έτσι και για το spinner το πρώτο – και πιο σημαντικό – πράγμα που θα πρέπει να εξασφαλίζεται είναι η ασφάλεια του προσώπου που το χρησιμοποιεί. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να μη γίνεται υπερβολική χρήση του, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση αποσπά την προσοχή και υπάρχει κίνδυνος εθισμού σ αυτό.

    Reply this comment

<