Τι ώρα θα ξεκινούν φέτος τα μαθήματα στα σχολεία

Τι ώρα θα ξεκινούν φέτος τα μαθήματα στα σχολεία

17 Αυγούστου 2019

Στο σχολικό ωράριο που θα εφαρμοστεί τη σχολική χρονιά 2019-2020 αναφέρθηκε προ ολίγων ημερών η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων.

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου, στο μυαλό των γονέων και των μαθητών σταδιακά έρχεται η νέα σχολική χρονιά.

Ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων το τελευταίο διάστημα, ήταν και η ώρα έναρξης των μαθημάτων, δεδομένης της πρόθεσης της προηγούμενης κυβέρνησης για αλλαγή του σχολικού ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε μιλήσει για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων, από τις 8:15 στις 9:00.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας είχε υποστηρίξει πως η αλλαγή θα είχε θετικές επιπτώσεις.

Ωστόσο, η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν προτίθεται να προχωρήσει στην αλλαγή.

Μιλώντας προ ημερών στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15 το πρωί, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε παρεμβάσεις σε τρεις άξονες στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση. Οι παρεμβάσεις θα ισχύσουν για τις πανελλήνιες εξετάσεις το 2020.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<