Το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει: «Τη Δευτέρα η ανακοίνωση του τελικού Νομοσχεδίου»

Το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει: «Τη Δευτέρα η ανακοίνωση του τελικού Νομοσχεδίου»

6 Απριλίου 2019

Το Υπουργείο Παιδείας θέλησε να βάλει «φρένο» στα σενάρια που κυκλοφοροούν, όσον αφορά το τελικό νομοσχέδιο που αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ξεκαθάρισε ότι τα πάντα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 8 Απριλίου το τελικό νομοσχέδιο για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις.

Όσα δημοσιοποιούνται ως τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου δεν ευσταθούν.

Γαβρόγλου: Περισσότεροι εισακτέοι στα ΑΕΙ

Νωρίτερα ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει ότι οι εισακτέοι κατά το 2019-2020 θα είναι περισσότεροι σε σύγκριση με τους 74.692 υποψηφίους που είχαν εισαχθεί την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τις τελευταίες αλλαγές στα ΑΕΙ, δηλαδή πιθανόν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ψήφιση του νομοσχεδίου προσδιορίζεται έως τις 19 Απριλίου.

Επιπλέον, ο υπουργός επισήμανε ότι φέτος στα ΑΕΙ έχουν δοθεί νέες θέσεις διδασκόντων, οι οποίες θα επιτρέψουν στις σχολές να διαχειριστούν τους επιπλέον φοιτητές.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<