Β. Καρδάσης: Η Ν. Κεραμέως ζήτησε τις παραιτήσεις μας μέσα σε δύο ώρες

Β. Καρδάσης: Η Ν. Κεραμέως ζήτησε τις παραιτήσεις μας μέσα σε δύο ώρες

22 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση του Βασίλη Καρδάση, τέως προέδρου του ΕΑΠ, με αιχμές προς την παρούσα αλλά και την προηγούμενη ηγεσία του υπ. Παιδείας.

“Επί ημερών Κ. Γαβρόγλου δεν ευτυχήσαμε”, τονίζει σε σχετική δήλωση ο τέως πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην εφημερίδα Documento και εξηγεί:

«Το αποκορύφωμα ήταν η επίσκεψη  του Κ. Γαβρόγλου σε χώρο του ΕΑΠ κατόπιν πρόσκλησης  των Κοσμητόρων, οι οποίοι απαίτησαν να μην παραβρεθεί ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου κι εκείνος το δέχθηκε! Ενας υπουργός επισκέπτεται  ένα ΑΕΙ χωρίς να είναι παρούσα η διοίκηση , την οποία μάλιστα έχει διορίσει ο ίδιος. Αν μη τι άλλο το μήνυμα είναι σαφές: η διοικούσα δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του υπουργού. Εν κατακλείδι, επί ημερών Κ. Γαβρόγλου δεν ευτυχήσαμε.

Ο Κ. Γαβρόγλου θα μπορούσε να στηρίξει το ΕΑΠ πολύ περισσότερο. Άφησε το Ιδρυμα χωρίς αντιπροέδρους επί μακρόν διάστημα.Είτε με κακές επιλογές συναδέλφων πανεπιστημιακών, είτε με ανθρώπους που δεν  συνεισέφεραν , τους οποίους δεν κατηγορώ, αλίμονο, ο καθένας ιεραρχεί τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του ανάλογα με το πως θέλει ο ίδιος. Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Nομίζω δε ότι και στο σχέδιο που του προτάθηκε, της συγχώνευσης του του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το ΕΑΠ, παρέβλεψε  το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον δεν συνήργησε στην ψήφιση νέου  νόμου για τη  το ΕΑΠ.

Επίσης καθυστέρησε  με χαρακτηριστικό τρόπο την έκδοση της ΚΥΑ για την προκήρυξη των ΙΔΑΧ υπαλλήλων.

Η Νίκη Κεραμέως δεν αξιολόγησε απολύτως τίποτε. Δυστυχώς. Και αυτό δεν είναι, αν θέλετε από τις καλές όψεις  του όπως αντιλαμβάνεται η πολιτική τον ακαδημαϊκό χώρο και το πεδίο των σπουδών.Καταρχάς όφειλε  η υπουργός Ν. Κεραμέως να κάνει μια δημόσια δήλωση για το έργο που έχει κάνει το ΕΑΠ, όπως έχουν κάνει πολλοί τα τελευταία χρόνια.

Εδώ έγινε ένα τηλεφώνημα της Ν. Κεραμέως που ζήτησε τις παραιτήσεις όλων μας μέσα σε δύο ώρες. Ακόμη και τα προσωπικά  πράγματα κάποιου που αποχωρεί από τη διοίκηση ενός οργανισμού απαιτεί μια εβδομάδα να μαζευτούν. Με τον τρόπο της έκανε δήλωση ύφους.Είναι το ύφος που θέλει να επιβάλει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το οποίο είναι ξένο προς τη δική μου νοοτροπία αλλά και πολλών ακαδημαϊκών συναδέλφων. Τουλάχιστον όφειλε να με καλέσει να την ενημερώσω.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<