Υπέρ της αναστολής των διετών προγραμμάτων ο Β. Διγαλάκης

Υπέρ της αναστολής των διετών προγραμμάτων ο Β. Διγαλάκης

13 Σεπτεμβρίου 2019

Τον κατακερματισμό του νομοθετικού πλαισίου και την ύπαρξη παράλληλων δομών στο τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επικαλείται ο υφυπουργός Παιδείας για την αναστολή των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα λειτουργούσαν από τον Οκτώβριο του 2019 σε 11 πανεπιστήμια της χώρας, τα οποία θα παρείχαν δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ με το απολυτήριο Λυκείου.

Σε απάντησή του προς τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο Βασίλης Διγαλάκης αναφέρει πως για τη λειτουργία των 43 εγκεκριμένων από τα ΑΕΙ διετών προγραμμάτων δεν είχε διατυπωθεί γνώμη από το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και την Εθνική Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Σημειώνει επίσης πως οι δομές αυτές ιδρύθηκαν με υπουργικές αποφάσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός για τη λειτουργία τους εντός των πανεπιστημίων είχε εξαγγελθεί μήνες πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εθνικών εκλογών του Ιουλίου, και κατόπιν διαλόγου με τις πρυτανικές αρχές των Ιδρυμάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Μετά την απόφαση του υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία τους, ο υφυπουργός υποστηρίζει ότι στόχος του υπουργείου είναι η «είναι η ανάδειξη του σημαντικού δυναμικού και των δυνατοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Κ.) σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Σκοπός είναι η Ε.Ε.Κ. να αναβαθμιστεί και να αποτελεί ελκυστική και συνειδητή επιλογή για όλους τους ενδιαφερομένους».

Αναφορικά με το ποσό ύψους 1,8εκ. ευρώ προς στα ιδρύματα, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία των διετών προγραμμάτων, ο Βασίλης Διγαλάκης αναφέρει ότι αυτό έγινε σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Παιδείας, ενώ πρόθεση της νέας ηγεσίας είναι να θεσμοθετήσει ένα νέο πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευσης κατάρτισης.

Πηγή: alfavita.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<