Κληρικοί Κρήτης: «Φάγαμε πόρτα» από Γαβρόγλου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κληρικοί Κρήτης: «Φάγαμε πόρτα» από Γαβρόγλου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

23 Δεκεμβρίου 2018

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να ματαιώσει την τελευταία στιγμή τη σημερινή συνάντηση με τους Κληρικούς της Κρήτης. Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε κλειστεί από τις αρχές του μήνα, όταν οι δύο πλευρές είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη επαφή, κι αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους.

«Πήρα μήνυμα στο κινητό μου χθες το βράδυ για τη ματαίωση της συνάντησης. Δεν φεύγουμε εμείς από το διάλογο, αλλά ο υπουργός που επέμενε σε αυτό το ραντεβού. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου» λέει στον 98.4 ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης.
«Φάγαμε πόρτα, αλλά δεν υποστέλλουμε τη σημαία. Δεν φύγαμε εμείς από το διάλογο» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας κατά την πρώτη συνάντηση είχε δεσμευτεί ότι θα παρέδιδε εγγράφως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης τονίζει ότι «Ως αιτία για την ματαίωση της συνάντησης προεβλήθη η συνέχιση του διαλόγου που διεξάγεται στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί. Ωστόσο, η σύσταση της επιτροπής είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες, δεν προέκυψε τελευταία στιγμή και τουλάχιστον μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα».

«Ίσως να μην ήταν έτοιμοι να μας δώσουν το κείμενο αυτό. Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στον διάλογο αλλά επιμένουμε και στη θέση μας για διατήρηση του μισθολογικού καθεστώτος των ιερέων ως έχει» αναφέρει ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<