Λαμπρινός: Η ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη θα προχωρήσει κανονικά

Λαμπρινός: Η ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη θα προχωρήσει κανονικά

23 Οκτωβρίου 2018

«Το Πάρκο Γεωργιάδη ανήκει σε όλους, όχι σε ορισμένους. Και είμαι βέβαιος πως όταν ολοκληρωθεί το έργο, ακόμα και εκείνοι που σήμερα έχουν τις αντιρρήσεις τους, θα συμφωνήσουν ότι ήταν απαραίτητο: για το Πάρκο, για τους χρήστες του, για το Ηράκλειο». Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη.

Στη συνέντευξη παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού, η πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών που δραστηριοποιούνται στην Βιολογική Αγορά του Πάρκου Γεωργιάδη Ιωάννα Λιούτα και στελέχη του Δήμου.

O Δήμαρχος, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του έργου, στην δημόσια διαβούλευση για την διαχειριστική μελέτη του και στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για να αξιολογήσει τις προτάσεις της διαβούλευσης, επανέλαβε τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα δέντρο, εκτός από όσα κρίνει νεκρά το Δασαρχείο και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας του Πάρκου: «Επί της ουσίας, δεν υπάρχει ούτε ένας βάσιμος λόγος για να αντιτίθεται κάποιος στο συγκεκριμένο έργο. Αν πριν από μερικούς μήνες, από έλλειμα ενημέρωσης, δημιουργήθηκαν αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις μας, θεωρώ ότι πλέον αυτές έπαψαν να υφίστανται.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος εξακολουθεί να ανησυχεί, είναι ευπρόσδεκτος να τον ενημερώνουμε καθημερινά για την πορεία των εργασιών.
Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμοστούν. Οι διαφωνίες είναι δεκτές και θεμιτές, τα τελεσίγραφα και οι απειλές δεν είναι. Ο σεβασμός στην δημοκρατία και τις λειτουργίες της, δεν μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<