Λαμπρινός: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της»

Λαμπρινός: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της»

29 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη είχε το πρωί του Σαββάτου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη , ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας Φιλιππής και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Δραγασάκη μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου, όπως:

– Την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

– Την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΗ και των χαλασμένων υδρομέτρων.

– Την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

– Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα δώσει στον Δήμο την δυνατότητα να αναστείλει την είσπραξη προστίμων για τα αυθαίρετα από τους οικιστές, μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου.

– Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την διαγραφή των παραγεγραμμένων χρεών που αφορούν στις επιχειρήσεις.

– Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία καινούργιου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

– Την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗ στον Δήμο Ηρακλείου.

«Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στον οποίο έθεσα τα περισσότερα ζητήματα που είχα θέσει και στον Πρωθυπουργό, στην συνάντησή μας τον προηγούμενο μήνα. Τότε ο κ. Πρωθυπουργός είχε δείξει καλή διάθεση απέναντι στα αιτήματά μας και μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι κάποια από αυτά, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” και η χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου της ΔΕΥΑΗ και των χαλασμένων υδρομέτρων, θα ικανοποιηθούν. Περιμένουμε από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Αυτό είπα στον κ. Δραγασάκη, ο οποίος έδειξε ενήμερος για θέματα αυτοδιοίκησης και διατεθειμένος να βοηθήσει» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Μετά την συζήτηση με τον Δήμαρχο, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε και με τους δημάρχους Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη, Μινώα – Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη, Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη και Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου Ηρακλείου. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός και Πέτρος Ινιωτάκης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μεγαλύτερη ανεξαρτησία και την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και την διαφορετική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από το κράτος οι μικροί και οι μεγάλοι δήμοι.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<