Πανηγυρικός τόνος στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός

Πανηγυρικός τόνος στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός

10 Σεπτεμβρίου 2017

Mε πανηγυρικό τόνο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αύριο της Ελλάδας μιλώντας στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Αγαπητές φίλες και φίλοι με ιδιαίτερη χαρά ανοίγω τις εργασίες της ΔΕΘ» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια καλωσόρισε τις ξένες επιχειρηματικές αποστολές, «που φέτος είναι πολλές, γεγονός που επικυρώνει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για την χώρα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στην τιμώμενη χώρα, την Κίνα «που σήμερα είναι πρωταγωνίστρια των διεθνών εξελίξεων. Συνδεόμαστε με ειλικρινή φιλία και εμβαθύνουμε την συνεργασία μας. Η ΔΕΘ είναι μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία για την συνεργασία μας. Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα γίνονται ολοένα και πιο εποικοδομητικές».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μέλλον της χώρας: «Θα μιλήσω για το αύριο της Ελλάδας, που θέλουμε μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε. Για το μεγάλο καθήκον μας που είναι ένα: να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί. Να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς. Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων στερήθηκε τα στοιχειώδη και το δικαίωμα να ονειρεύεται. Αυτό συμβαίνει και με τους νέους που μεταναστεύουν. Αυτό πρέπει να τελειώσει και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Μπροστά μας ανοίγετε ένας νέος δρόμος με προκλήσεις αλλά και δυνατότητες: ένας δρόμος σκληρής προσπάθειας και ανάπτυξης, νέας κοινωνικής οργάνωσης και ελευθερίας, για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα όλοι μας να ανοίξουμε το βηματισμό μας προς τα μπροστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια αλλά σημαντικότερο όλων είναι να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος που την οδήγησαν στην κρίση και την χρεοκοπία: «Σήμερα πρέπει να απαντήσουμε με ποιους θεσμούς και με ποια πολιτική μπορούμε οργανώσουμε την Ελλάδα του αύριο. Το θέμα δεν είναι να βγούμε από την επιτροπεία κάνοντας τα ίδια λάθη ακολουθώντας το παρελθόν. Η κύρια έγνοια μας πρέπει να είναι να διαμορφώσουμε θεσμούς και πολιτικές για να μην γυρίσουμε στο παρελθόν.

»Ενδεικτικά σας καλώ να σκεφτείτε τα δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που σπαταλήθηκαν χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο. Ο κάθε υπουργός ανεξέλεγκτος επέλεγε τους δικαιούχους μεταξύ φίλων και ευνοούμενων. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε και δημιουργήθηκαν στρατιές συμβασιούχων ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν τομείς χωρίς προσωπικό.

»Δεκάδες πληροφοριακά συστήματα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Θα μπορούσα να πολλαπλασιάσω τα παραδείγματα λέγοντας για την Παιδεία, το λαθρεμπόριο, την φοροδιαφυγή, τα νοσοκομεία, το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την αδήλωτη εργασία και η λίστα δεν έχει τέλος.

»Με αποφασιστικότητα λέω ότι εμείς δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε αυτή την Ελλάδα που οδηγήθηκε στην κρίση και χρεοκόπησε. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα, της Δημοκρατίας, της δίκαιης ανάπτυξης, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Χρέος μας να διαμορφώσουμε θεσμούς για το δημόσιο συμφέρον για να οργανώσουμε την συζήτηση για τον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, για να οδηγηθεί η ανάπτυξη στους πολλούς. Τα 2 τελευταία χρόνια η πολιτική μας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη: «Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά το τελευταίο διάστημα. Τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή σε όλους. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η χώρα κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ανάπτυξη υψηλή που είχαμε δει τελευταία φορά πριν από εννέα χρόνια».

Παράλληλα χαρακτήρισε «επαναστατικής σημασίας για την χώρα μία συμφωνία για το χρέος» και αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<