Στις 24 Αυγούστου σηκώνει αυλαία το φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί»

Στις 24 Αυγούστου σηκώνει αυλαία το φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί»

16 Αυγούστου 2017

Με ομιλία για τη σχέση των ελληνόφωνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση στις 24 και μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη στις 25 Αυγούστου, ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» που οργανώνει ο δήμος Ηρακλείου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει συνολικά 25 εκδηλώσεις, θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου κι έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Στο μήνυμά του στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στον Δήμο Ηρακλείου εκτιμούμε τη βαριά πολιτιστική μας κληρονομιά, όσα μας έχουν κληροδοτήσει η σπουδαία ιστορία μας και οι φωτισμένοι άνθρωποι που υπηρέτησαν τα γράμματα και τις τέχνες. Γνωρίζουμε, άλλωστε, καλά, τη σημασία που έχει ο πολιτισμός για την ανάταση και την ανάπτυξη του τόπου».

Ο δήμαρχος σημειώνει ακόμα: «Ημερίδες, χορός, θέατρο, τραγούδι, όλα συγκλίνουν σε μια βασική κατεύθυνση. Την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του νησιού μας, την εδραίωση της πεποίθησης ότι το Ηράκλειο είναι τόπος με πνευματικότητα και αξίες και ότι μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<