Τα σχέδια για το προσφυγικό στην Κρήτη- η λύση του Ηρακλείου

Τα σχέδια για το προσφυγικό στην Κρήτη- η λύση του Ηρακλείου

2 Μαρτίου 2016

Τι σκέφτεται ο δήμαρχος στο έτσι κι αλλιώς μελλοντικό σενάριο για μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη

Με ανοικτό ακόμα το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη, και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ξεκινάει δειλά δειλά να το προσεγγίζει, με αφετηρία τη σύνοδο της ΠΕΔ Κρήτης την Παρασκευή στο Οροπέδιο Λασιθίου, άρχισαν κιόλας οι πρώτες κουβέντες για το που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στην περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει… σινιάλο και στο νησί μας!

Πληροφορίες θέλουν το δήμαρχο Ηρακλείου κ.Λαμπρινό να σκέφτεται ακόμα και τις εκτάσεις που βρίσκονταν πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο, όπως για παράδειγμα, είναι το στρατόπεδο Γιακουμάκη, που φιλοξενούσε στο παρελθόν την 5η Επιλαρχία Αρμάτων, ή το γειτονικό χώρο της 880, ή ακόμα και τον όμορο χώρο της ΣΕΑΠ! Οι δύο αυτοί χώροι που έχουν και στοιχειώδεις υποδομές θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να υποδεχτούν περίπου 300- 400 πρόσφυγες, ενώ η παρουσία της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως μια δύναμη που θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο όσων επιλεγούν να εγκατασταθούν εκεί, με τη λογική πως ο στρατός παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η Κρήτη δεν είναι στην πρώτη γραμμή για μεταφορά προσφύγων, λένε όσοι έχουν επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών , αλλά αυτό θα γίνει όταν οι εγκλωβισμένοι  πρόσφυγες στη χώρα μας φτάσουν σε μεγαλύτερα νούμερα, εφιαλτικό μεν αλλά καθόλου μακρινό σενάριο!

Το δεδομένο αυτό, να μην είναι η Κρήτη δηλαδή στην πρώτη γραμμή και του προβλήματος αλλά και των εξεταζόμενων λύσεων, δίνει την ευκαιρία στο νησί να είναι σαφώς πιο έτοιμο, όταν προκύψει το πρόβλημα και με σύνεση, ψυχραιμία, συγκρητισμό και ευθυκρισία οι παράγοντες του νησιού μας να προχωρήσουν σε ένα σχέδιο αλλά και σε μια επιτροπή διαχείρισης της κρίσης.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε πως και η αναζήτηση χρηματοδοτήσεων μέσα από κοινοτικές ενισχύσεις είναι δυνατή αλλά και η «έξυπνη» διαχείριση ενός προβλήματος για την Κρήτη εφικτή, που για άλλες περιοχές είναι καυτή…πατάτα!

Παραπέμπουν μάλιστα στο σχετικά πρόσφατο παράδειγμα της υποδοχής και φιλοξενίας, έστω και ολιγοήμερης, των κινέζων προσφύγων που μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Λιβύης στην Κρήτη, όταν συνέβη η πτώση του καθεστώτος Καντάφι,  και που την υπεραξία της φροντίδας αυτής ακόμα την εισπράττουμε στο νησί.

ΠΗΓΗ: CRETALIVE.GR

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<