Τσίπρας: Ιστορική η συμφωνία του Eurogroup για το χρέος (VIDEO)

Τσίπρας: Ιστορική η συμφωνία του Eurogroup για το χρέος (VIDEO)

22 Ιουνίου 2018 0 σχόλια

Την απόλυτη ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup σχετικά με το ελληνικό χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή, εξέφρασε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/06/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο διάλογος των δύο πολιτικώνQ

– Παυλόπουλος (εκτός μικροφώνου): «Νομίζω η πρώτη γραβάτα που πήρατε ήταν του Ματέο Ρέντσι…»

– Τσίπρας: «Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται, όταν κερδίζονται… Πρέπει να βρω πουκάμισο, γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο… Κύριε Πρόεδρε, χτες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup. Το χρέος καθίσταται βιώσιμο κι αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η χτεσινή συμφωνία προβλέπει μια 10ετή επέκταση και ισόχρονη περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή των δανείων.

Ταυτόχρονα προβλέπει ένα στιβαρό μαξιλάρι ρευστότητας ύψους 24 δισ. ευρώ. Νομίζω ότι αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μιας συμφωνίας, πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών ενώ ταυτόχρονα γίνεται λόγο για μια συμφωνία που αντικατοπτρίζει το ηθικό χρέος των δανειστών απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την Ευρώπη. Η Ελλάδα εγκαταλείπει τον ακανθώδη δρόμο των Μνημονίων. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, αλλά πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τις πολιτικές εκείνες που αφορούν στην υλοποίηση των στόχων αυτών.

Αυτό είναι το πλαίσιο και ήθελα να είστε ο πρώτος που μαθαίνει το περιεχόμενο αυτής της απόφασης.

Θέλω και δημόσια να αναγνωρίσω, κύριε Πρόεδρε, την αταλάντευτη προσήλωσή σας να παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα του Μνημονίου».

Η τοποθέτηση του κ. Παυλόπουλου:

Κύριε πρωθυπουργέ, έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση μου. Έκανα το χρέος μου. Η απόφαση για την παραμονή στην ευρωπαϊκή μας πορεία ήταν απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Voucher Ergasia Facebook  Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.