Υποχρεωτική η εξέταση των εφήβων από παιδίατρο

Υποχρεωτική η εξέταση των εφήβων από παιδίατρο

30 Νοεμβρίου 2018 0 σχόλια

Η παρακολούθηση της υγείας των εφήβων ηλικίας έως 16 ετών γίνεται πλέον υποχρεωτικά, βάση του νόμου, από τους παιδιάτρους.

Αυτό ισχύει από τις 19 Οκτωβρίου του 2018 και κατ΄εξαίρεση εξετάζονται από παιδιάτρους έφηβοι ηλικίας έως και 18 ετών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα που παρακολουθούνται από ειδικές μονάδες.

Μάλιστα, επειδή η υγεία των εφήβων επιτηρείται πλέον από τους παιδιάτρους από το 2019 ο χρόνος της Παιδιατρικής ειδικότητας από τέσσερα χρόνια αυξάνεται στα πέντε.

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Εφηβική Ιατρική», κ. Ασημίνα Γαλλή. Παράλληλα, τόνισε, ότι πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να παρακολουθείται σε ετήσια βάση η υγεία των εφήβων και ότι πηγαίνουν τα παιδιά τους στον γιατρό μόνο όταν αρρωσταίνουν.

Η κ. Γαλλή, τόνισε, ότι οι έφηβοι είναι υγιής πληθυσμός, αλλά η υγεία τους χρειάζεται επιτήρηση γιατί σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν πάρα πολλές ορμονικές και σωματικές, αλλά και συναισθηματικές αλλαγές και επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πάει κάτι καλά στην υγεία τους. Γι αυτό και συστήνει οι έφηβοι να κάνουν κάθε χρόνο εξετάσεις όπως το τσεκ απ που πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο οι ενήλικες.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<