Ακόμη 100 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη

Ακόμη 100 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη

14 Σεπτεμβρίου 2018 0 σχόλια

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές της σύμβασης για το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.

Όπως προκύπτει, θα φιλοξενηθούν αλλά 100 άτομα στο νησί. Οι υπογραφές έπεσαν στη Λοτζια ενώ η σύμβαση είναι η τρίτη που υπογράφεται με προϋπολογισμό 2.630.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός μίλησε για πρόγραμμα- πρότυπο για όλη τη χώρα, αναφερόμενος στη φιλοξενία των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Φίλιπ Λεκλερ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος ενώ χαρακτήρισε «στυλοβάτη» τον Β. Λαμπρινό.

«Η Κρήτη αποτελεί καλό παράδειγμα φιλοξενίας. Τιμά με τον καλύτερο τρόπο την περίφημη κρητική φιλοξενία. Έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες, προσφέροντας στην πράξη ποιοτική φιλοξενία. Οι πρόσφυγες κάνουν μια νέα αρχή. Εξελίσσονται. Πρέπει να δούμε και τα επόμενα τους βήματα. Τη εκπαίδευση τους, την εργασία τους. Γιατί πρέπει να συνεχίσουν αυτόνομα τη ζωή τους. Η συμβολή των τοπικών κοινωνιών είναι σημαντική»‘

Ο Μανώλης Κοκοσαλης από την πλευρά του, επισήμανε ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων πάει πάρα πολύ καλά. Κι αυτό, όπως είπε, οφείλεται στον επαγγελματισμό των στελεχών. Όπως είπε, από τα 809 άτομα θα πάνε στα 1000.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<