Αλλάζει τα ξημερώματα η ώρα

Αλλάζει τα ξημερώματα η ώρα

26 Οκτωβρίου 2019

Τα ξημερώματα της Κυριακής τα ρολόγια θα επιστρέψουν στη χειμερινή ώρα, καθώς θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Όταν ο δείκτης δείξει 04:00 τα ξημερώματα, θα πρέπει να τον γυρίσουμε στις 03:00 «κερδίζοντας» έτσι μια ώρα ύπνου.

Να σημειώσουμε ότι η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Η κατάσταση ωστόσο στο θέμα παραμένει συγκεχυμένη όσον αφορά στο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι αλλαγή θα γίνει και τον Οκτώβριο του 2020 και πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021.


Και αυτό διότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Οι χώρες μέλη θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Στις αρχές Μαρτίου η επιτροπή Μεταφορών είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τις χώρες που θέλουν μόνιμα τη χειμερινή η αλλαγή πρέπει να γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -η οποία είναι επιφορτισμένη με τη σύνταξη της νομοθεσίας της ΕΕ- έκανε τη σχετική πρόταση πέρυσι μετά από δημόσια διαβούλευση που κατέδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων θέλει να καταργήσει την αλλαγή ώρας δύο φορές το χρόνο. Περί τα 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών απάντησαν σε αυτή τη διαβούλευση, εκ των οποίων το 70% των απαντήσεων προερχόταν από Γερμανούς.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<