ΑμΕΑ: Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης

ΑμΕΑ: Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης

26 Οκτωβρίου 2017

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ή/και κάτοχοι παλαιών δελτίων Μετακίνησης ΑμΕΑ , ότι και φέτος παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με αστικά ΚΤΕΛ νομού κατοικίας τους με εισοδηματικά κριτήρια. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017:

Α) στην αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) της Περιφέρειας Κρήτης (οδός Μ. Μουσούρου 15, κτήριο πρώην Απολλώνιου Νοσοκομείου) και

Β) στα κατά τόπους ΚΕΠ μόλις παραληφθούν τα σχετικά αυτοκόλλητα εντός των επόμενων ημερών.

Γι΄ αυτό και οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία στα ΚΕΠ του Δήμου την παραπάνω περίοδο θα πρέπει να προσέρχονται με την ακόλουθη αλφαβητική σειρά στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου.

Η ισχύς των Δελτίων θα είναι μέχρι 31-12- 2017 και για όσο διάστημα του 2018 απαιτηθεί για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Άτομα με Αναπηρίες:

– Ελληνικής υπηκοότητας, ή υπήκοοι των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπήκοοι Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.)

– υπήκοοι Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,

– αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, σε καθεστώς | παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

– να έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

– το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα να είναι έως 23.000 ΕΥΡΩ και το συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω. Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Επίσης οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο-Κάρτα ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.

– Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω. – Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) ή απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή βεβαίωση Δήμου για εγγραφή στο μητρώο επιδοματούχων. Δεν γίνονται δεκτές αποφάσεις Βάσει Ν.2643/98. – Για τους δικαιούχους του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας και Β.Ν.Κ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων, και για τους συνοδούς τους απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής.

– Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο φορολογικό έτος (2016). – Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες , και με συνοδό 3 φωτογραφίες.

– υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που κάποιος/α δεν επιθυμεί την έκπτωση για αστικά δεν υποβάλλεται το εκκαθαριστικό Φ.Ε 2016

ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΓΗΤΙΚΑ.

– Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΡΤΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Άτομα με τυφλότητα άνω του 80% ή με Β.Ν.Κ (με δείκτη Ν. κάτω του 30 ή αναπηρίας άνω του 80%) καθώς και άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές άνω του 80%

Σε περίπτωση απώλειας παλαιάς κάρτας, η οποία βεβαιώνεται από αστυνομική Αρχή, δύναται να χορηγηθεί νέο δελτίο, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος αριθμός, από την αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης (τηλ. 2813-412.511) ή/και τα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου.

ΚΕΠ Ανδρόγεω 2813 401.000 ή 401.011

ΚΕΠ Πλαστήρα 2813 406.300 ή 307 ή 316

ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού 2813 409.881 ή 876 ή 877

ΚΕΠ Παλιανής 2813 400.810 ή 811

ΚΕΠ Αγίου Μύρωνα 2813 400.031 ή 033

ΚΕΠ Προφήτη Ηλία 2813 400.507 ή 508.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<