Αναζητούν άνεργους για το ράβδισμα των ελιών στην Κρήτη!

Αναζητούν άνεργους για το ράβδισμα των ελιών στην Κρήτη!

4 Δεκεμβρίου 2019

Ευκαιρία για μεροκάματα αποτελούν οι μέρες της ελαικομιδής που διανύουμε στην Κρήτη. Και αυτό γιατί ακόμη και σε μια κακή χρονιά, όπως η φετινή οι αλλοδαποί εργάτες που συνήθως επάνδρωναν τα… λιόφυτα, είναι ακριβοθώρητοι και πολύ ακριβοί.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, πάρα πολλοί έχουν φύγει από την Ελλάδα και έχουν αναζητήσει την τύχη τους σε άλλες χώρες.

Όπως καταγράφεται σημερα στην ενδοχώρα του νησιού, έχουν μείνει λίγοι αλλοδαποί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί ικανός αριθμός εργατών για να εργαστούν στα λιόφυτα, λόγω της λειψανδρίας.

Όταν δε κάποιος βρει μερικούς εργάτες, συνήθως δεν μπορεί να τους ασφαλίσει, κυρίως γιατί μιλάμε για αλλοδαπούς «φαντάσματα». Ανθρώπους που έχουν έρθει παράνομα και δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά.
Ενώ ένας τρίτος ανασταλτικός παράγοντας ειναι πως οι εναπομείναντες αλλοδαποί, έχουν αυξήσει το κασε τους.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητουν, υπερογκα μεροκάματα, θέλουν φαγητό και τσιγάρα, ενώ κάποιοι επιθυμούν ακόμη και… στέγη!

Οι συνθήκες αυτές αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τους ανέργους, είτε της Κρήτης, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να καρπωθούν ένα ικανό χρηματικό ποσό.

Το τελευταίο διάστημα, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από συμπολίτες μας από την υπόλοιπη Ελλάδα, απαντώντας σε αγγελίες μέσω facebook, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κρήτη για να εργαστούν στα λιόφυτα του νησιου.

Την ιδια στιγμή έχει υπαρξει ενδιαφέρον για να καλυφθούν τέτοιου είδους θέσεις εργασίας, τοπικοί φορείς και Πρωτοβουλίες, όπως η «Κίντρινη Αποστολή», αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι εργασία μέσω του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου μπορούν να βρουν όσοι επιθυμούν στην συγκομιδή ελαιόκαρπου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου το Εργατικό Κέντρο για ακόμη μία χρονιά καλεί όσους επιθυμούν να εργαστούν στην συγκομιδή ελαιόκαρπου, να επικοινωνούν με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφόρος Δημοκρατίας 10) και ώρες 8 το πρωί με 8 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2810281981 ώστε να δηλώνουν την επιθυμία τους για εργασία.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<