Ανοίγουν μοναστήρια για την φιλοξενία προσφύγων

Ανοίγουν μοναστήρια για την φιλοξενία προσφύγων

14 Νοεμβρίου 2019

Μετά τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, «ανοίγουν» και μοναστήρια για την φιλοξενία προσφύγων.

Πρόκειται για τους πρώτους πρόσφυγες – μετανάστες που θα μεταφερθούν στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και τον διασκορπισμό τους, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου από το κύμα της προσφυγικής ροής που συνεχίζεται και έχει κατακλύσει τις αντίστοιχες δομές.

Η αρχή γίνεται με την Ιερά Μονή Πορετσού, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας. Το μοναστήρι υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, αλλά είναι ανενεργό αφού δεν υπάρχει εγκατεστημένη ανδρική αδελφότητα. Απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Πάτρα και βρίσκεται δίπλα στο μικρό χωριό Αγράμπελα, που σήμερα διαμένουν λιγότεροι από 50 κάτοικοι.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια γενικότερη κινητοποίηση για την υποδοχή των προσφύγων, ενώ αναζητείται το αναγκαίο προσωπικό, όπως μαγείρισσες αλλά και δάσκαλος για τα μαθήματα των παιδιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρόσφυγες θα είναι οικογένειες που προέρχονται από τη Συρία και έχουν αιτηθεί άσυλο, με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 50 – 60 άτομα.

Η ιστορία της μονής χάνεται στα βάθη των αιώνων και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821, ενώ λεηλατήθηκε το 1943 από τους Γερμανούς. Πρόσφατα το μοναστήρι ανακαινίστηκε μετά από προσφορά που έγινε από επιχειρηματία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλες Μητροπόλεις σε όλη τη χώρα, που διαθέτουν ανάλογες υποδομές, συζητούν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, για φιλοξενία προσφύγων ή μεταναστών.

Πηγή: patrasevents

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<