Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό

Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό

12 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοφανής επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε ένα πρατήριο βενζίνης και στις 11:00 ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσής και εξουδετέρωσης της

Οι πυροτεχνουργοί βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην περιοχή και ειδικότερα στην  οδό Μοναστηρίου 90, όπου βρίσκεται θαμμένη η βόμβα και σε βάθος 5 μέτρων.

Μεταφέρθηκε σε πεδίο βολής για να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ περίπου 1.000 αστυνομικοί βρέθηκαν  επί ποδός για να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι.

Οι πυροτεχνουργοί αφού τοποθέτησαν το μηχανικό βραχίονα, ανέβηκαν και  απομάκρυναν την βόμβα από το σημείο και με ειδικό μηχανισμό.

Όταν αποσυνδέθηκε ο πυροκροτητής, τοποθετήθηκε πάνω σε ένα φορτηγό και σκεπάστηκε με άμμο, ώστε να μην δέχεται κραδασμούς. Έτσι, την μετέφεραν στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ασκού – Προφήτη», όπου θα εξουδετερώθηκε

Στις 11.05 ξεκίνησε η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , δήλωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κάποια τελευταία ζητήματα που εμπόδιζαν την έναρξη της επιχείρησης και θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ακόμα – και είναι ελάχιστοι ευτυχώς – δεν έχουν μετακινηθεί από τη ζώνη εκκένωσης να το κάνουν στα επόμενα 5 λεπτά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<