Απεβίωσε 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό – Φόβοι για Έμπολα – Άμεση η διάψευση

Απεβίωσε 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό – Φόβοι για Έμπολα – Άμεση η διάψευση

17 Ιουλίου 2019

Σε κατηγορηματική διάψευση περί θανάτου λόγω ασθένειας του ιού Εμπολα προέβη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφορικά με την περίπτωση της 17χρονης Ιταλίδας που κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το περιστατικό της 17χρονης είχε σημάνει «συναγερμό» στις αρμόδιες Αρχές, καθώς τα συμπτώματά της προσομοίαζαν με εκείνα του αιμορραγικού πυρετού, της -πολύ συχνά θανατηφόρας- ασθένειας του ιού Εμπολα.

Η νεαρή, που παραθέριζε με τους δικούς της στη Νάξο, διακομίστηκε τελικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος περιστατικό στην Αθήνα και εισήχθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Λόγω της -ακόμα και μικρής- πιθανότητας να πρόκειται για περιστατικό ιού Εμπολα ενημερώθηκε άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), και οι λοιμωξιολόγοι του άρχισαν να ερευνούν το συμβάν. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας η 17χρονη άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Λίγω ώρα αργότερα ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα διευκρινίζοντας: «Δεν ευθύνεται ο ιός Εμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<