Αυξάνονται οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού παντοπωλείου Χανίων

Αυξάνονται οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού παντοπωλείου Χανίων

13 Φεβρουαρίου 2018 0 σχόλια

Οι ωφελούμενοι του κοινωνικού παντοπωλείου των Χανίων αυξάνονται συνεχώς με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας που διαθέτει ο Δήμος Χανίων να αναφέρουν πως αυτή την στιγμή, το κοινωνικό παντοπωλείο δίνει στήριξη και εξυπηρέτηση σε περισσότερες από 450 οικογένειες και συνολικά 758 άτομα.

Οι συγκεκριμένες οικογένειες ζουν όλες σε ακραίες συνθήκες φτώχειας, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, ανάμεσα τους 195 παιδιά, 183 έγγαμοι,79 διαζευγμένοι,181 μοναχικά άτομα και 63 μονογονεϊκές οικογένειες.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό παντοπωλείο έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 6.000 ευρώ. Από τους ωφελούμενους το 21% είναι ΑΜΕΑ, το 14% είναι μονογονεϊκές οικογένειες ενώ το 8% είναι τρίτεκνοι-πολύτεκνοι.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο τίμησε τους χορηγούς και παράλληλα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη, ολοκληρώνοντας τις ευχαριστίες τις προς τους χορηγούς, να τονίζει : «το ποσοστό των νέων αιτήσεων έχει αυξηθεί, ενώ ο αριθμός των ωφελουμένων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το οποίο καταβάλλεται σε 760 άτομα στα Χανιά που δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείου λόγω αυτού του επιδόματος».

Like Us On Facebook

Like Us On Facebook

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας