Δείτε τα δικαιολογητικά για ένταξη στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού

Δείτε τα δικαιολογητικά για ένταξη στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού

30 Οκτωβρίου 2017

Τους Ηρακλειώτες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες καλούν τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού, να ενταχθούν στο Κοινωνικού Παντοπωλείου και το Κοινωνικού Συσσιτίο, τα οποία προσφέρουν χαμόγελα σε δεκάδες οικογένειες από το 2013.

Από τον Απρίλιο του 2017 οι δομές αυτές επανεντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ως Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών. Η δράση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και η κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ατόμων και ομάδων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, μέσα από παροχή βασικών αγαθών, ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, καθώς και η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου καλύπτει μηνιαίως πάνω από 200 νοικοκυριά που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, με τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, σχολικά είδη, αλλά και περιστασιακά, ακόμα και συσκευές οικιακής χρήσης και έπιπλα.

Παράλληλα, η δομή του Κοινωνικού Συσσιτίου «Φαγητό με την αγάπη μας», προσφέρει σε καθημερινή βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, πλήρες γεύμα σε περισσότερα από 107 νοικοκυριά, διαθέτοντας πάνω από 230 μερίδες ημερησίως στα μέλη τους.

Θέλοντας να στηρίξουμε όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, καλούμε τους πολίτες που επιθυμούν, να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στις δομές, από την Δευτέρα 30/10/2017 έως και Παρασκευή 17/11/2017 και ώρες 09:00 – 16:00.

Οι δομές παροχής βασικών αγαθών στεγάζονται στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου γωνία). Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στα τηλέφωνα 2810244186 (Κοινωνικό Παντοπωλείο), και 2810244115 (Κοινωνικό Συσσίτιο), από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 10:00 έως τις 16:00 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στις Δομές:

•      Τελευταίο Εκκαθαριστικό Εφορίας 2017 (Το ίδιο ισχύει για όσα μέλη, άνω των 18 διαμένουν στο σπίτι του / ης αιτούντα / ούσας και δεν καταγράφονται ως προστατευόμενα, στην Δήλωση του αιτούντα / ούσας)

•      Αποδεικτικό κατάθεσης Ε9 ή εναλλακτικά Εκκαθαριστικός ΕΝΦΙΑ

•      Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

•      Βεβαίωση Ανεργίας από τον οικείο ΟΑΕΔ (Το ίδιο ισχύει για όσα μέλη, άνω των 18 διαμένουν στην κατοικία του/ης  αιτούντα/ούσας και διαθέτουν κάρτα ανεργίας). Σημειώνεται ότι η βεβαίωση πρέπει να εκδοθεί την ίδια ημέρα με την κατάθεση των δικαιολογητικών στην Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

•      Φ/Α Ταυτότητας

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

•      Τυχόν Ιατρικές Γνωματεύσεις από Υγειονομική Επιτροπή που καταγράφουν ποσοστό και διάρκεια αναπηρίας.

•      Φωτοτυπία Μισθωτηρίου Συμβολαίου, ή Βεβαίωσης ενήμερου δανείου Α’ κατοικίας, από την Τράπεζα για ιδιοκτήτες, τουλάχιστον τελευταίου τριμήνου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<