ΔΕΛΤΑ-ΜΕΒΓΑΛ: Τι αλλάζει στην αγορά γάλακτος μετά την συνένωση

ΔΕΛΤΑ-ΜΕΒΓΑΛ: Τι αλλάζει στην αγορά γάλακτος μετά την συνένωση

23 Οκτωβρίου 2017

Νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων δημιουργεί η συνένωση και επισήμως, μετά την προ ολίγων ημερών έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, των δυνάμεων της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα με τη ΜΕΒΓΑΛ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» υπό την προϋπόθεση να υπάρξει μέριμνα για τη διατήρηση συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά και ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής ισχύος των παραγωγών νωπού γάλακτος με την πρόβλεψη δέσμευση των δύο εταιρειών για ελάχιστη εγγυημένη τιμή αγοράς γάλακτος από τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της VIVARTIA (μητρική ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα) για τη χρήση του 2016 η ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΕ απορροφά το 25% της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής. Ο τζίρος της ΔΕΛΤΑ είχε ανέλθει σε 261,3 εκατ. ευρώ το 2015 σε επίπεδο εταιρείας και 304,5 εκατ. σε επίπεδο ομίλου.

Στα 109,599 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε αντίστοιχα ο κύκλος εργασιών της ΜΕΒΓΑΛ το 2016 σημειώνοντας οριακή μείωση κατά 0,62% ενώ το ποσοστό μεικτού κέρδους της διαμορφώθηκε στο 29,15% παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 4,45% ποσοστιαίες μονάδες, το EBITDA διαμορφώθηκε στα 9,058 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικού (9,227 εκατ. ευρώ) και τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 425.000 ευρώ από ζημίες 18,457 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2017 η εταιρεία εκπονεί τριετές επενδυτικό πλάνο 4 εκατ. ευρώ με έμφαση στους τομείς παραγωγής γιαούρτης και τυροκομικών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<