Δικαιοσύνη για τα παιδιά- «Το Χαμόγελο» στο Ηράκλειο

Δικαιοσύνη για τα παιδιά- «Το Χαμόγελο» στο Ηράκλειο

4 Δεκεμβρίου 2019

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, μετά από πρωτοβουλία που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσα από δηλώσεις του έχει επισημάνει πως η Κρήτη δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των περιοχών, στις οποίες καταγράφονται πολλά προβληματα με θύματα τα παιδιά.

Το σεμινάριο που διοργανώθηκε με τίτλο: «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη», έγινε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., στο Galaxy Hotel.

Τα σεμινάρια αυτά, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος, απευθύνονται σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελείς και Δικαστικούς Λειτουργούς και επαγγελματίες του πεδίου της προστασίας του παιδιού.

Οι ομιλητές μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις προκλήσεις διασφάλισης φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης στην Ελλάδα, παρουσία των αρμόδιων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Ομιλητές ήταν:

Ο κ. Chris Newlin Εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Συνηγορίας των Παιδιών στις Η.Π.Α. Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, PhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Οργανισμός

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2014 δημιούργησε το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού», εντός του οποίου λειτουργεί το Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού.

Το Κέντρο Ημέρας παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης. Η συγκεκριμένη δομή, μοναδική στην Ελλάδα, τέθηκε στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασφαλίσει φιλική δικαιοσύνη για παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί μέσω μιας και μοναδικής μαρτυρικής κατάθεσης.

Εκπαιδευτικο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθει από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πάτρα στις 6 Δεκεμβρίου

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<