Δοκιμάζονται τα Χανιά, κινδυνεύει η γέφυρα Αλικιανού (VIDEO)

Δοκιμάζονται τα Χανιά, κινδυνεύει η γέφυρα Αλικιανού (VIDEO)

16 Φεβρουαρίου 2019

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά τις τελευταίες ημέρες. Η κακοκαιρία έχει πλήξει το νομό και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Οι κατολισθήσεις έχουν αποκλείσει πολλά χωριά, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρησαν, η εθνική οδό, που συνδέει την πόλη με το Ρέθυμνο, έχει γεμίσει λακούβες, ενώ το Σάββατο προστέθηκε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, που προέκυψε από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις.

Πρόκειται για τη γέφυρα του Αλικιανού, η οποία κινδυνεύει να πέσει. Η υπερβολική συγκέντρωση υδάτων έκανε ζημιά στα θεμέλια και στην περιοχή υπάρχουν συνεργεία που προσπαθούν να εκτρέψουν τον ποταμό, ώστε να προχωρήσουν σε ενέργειες σκυρόδεσης της γέφυρας. Ο καιρός δεν είναι υπέρμαχος, αφού οι βροχές δε λένε να σταματήσουν.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε τους Δήμους Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) στις 13-14/02/2019 στις παραπάνω περιοχές», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.

Η περιφέρεια Κρήτης, με επικεφαλή τον Σταύρο Αρναουτάκη, είναι επί ποδός πολέμου και δεν σταματά να επαναλαμβάνει αυτό που έχει πει εδώ και μέρες. Όλη η περιφερειακή ενότητα του δήμου Χανίων πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους Γιώργο Σταθάκη, Παύλο Πολάκη και τους βουλευτές, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές των Χανίων προκειμένου να δουν από κοντά τις βιβλικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί από τη Θεομηνία.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<