Ξεκινάνε από σήμερα δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους στο Ενυδρείο Κρήτης

Ξεκινάνε από σήμερα δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους στο Ενυδρείο Κρήτης

29 Σεπτεμβρίου 2017

Στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα για τη βραδιά ερευνητή συμμετέχει ο Θαλασσόκοσμος Κρήτης, στο Ενυδρείο στις Γούβες στις 29 Σεπτεμβρίου από τις 4 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Στο χώρο της εκδήλωσης (κεντρικό κτίριο του ΕΛΚΕΘΕ) ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στον υδάτινο κόσμο μέσα από θεματικά περίπτερα.

Να συζητήσει με νέους ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες του ΕΛΚΕΘΕ ώστε να πληροφορηθεί τους ερευνητικούς τομείς και τα προγράμματα που πραγματοποιούνται σε σχέση με τη θαλάσσια έρευνα στη Μεσόγειο και διεθνώς. Παρέχεται ενημερωτικό υλικό, προβάλλεται οπτικό-ακουστικό υλικό από τα ερευνητικά ταξίδια και τις επιχειρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ, δοκιμάζεται υλικό εικονικής πραγματικότητας και apps για κινητά τηλέφωνα και tablets σχετικά με το υδάτινο περιβάλλον.

Επίσης μπορεί να ενημερωθεί για τον παραγωγικό τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών μέσα από μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση των 40 λεπτών (με δυνατότητα παρακολούθησης στις 18:00 ή στις 19:00). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ομιλητή ερευνητή

Επίδειξη επιστημονικών οργάνων και εξοπλισμού της θαλάσσιας έρευνας

Μέσω της συζήτησης γίνεται εφικτό να κατανοηθούν σημαντικές για τη θαλάσσια έρευνα έννοιες και να αναδειχθούν οι τεχνολογικές δυσκολίες αλλά και οι καινοτομικές λύσεις που απαιτούνται ώστε να αντλούμε επιστημονική πληροφορία στο πραγματικό υδάτινο περιβάλλον.

Το ενυδρείο στην Κρήτη ανοίγει και φέτος τις πόρτες του

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του Ενυδρείου και να ενημερωθούν από το προσωπικό με  ελεύθερη είσοδο από 16:00 έως 21:00.

Βουτάμε στη θάλασσα χωρίς να βραχούμε!

Σύνολο πολλαπλών μικρών σε διάρκεια δράσεων:

Η ζωή στο βυθό και ο μικρόκοσμος του πλανγκτόν. Μικροοργανισμοί μεγαλώνουν στα μάτια μας μέσα από ένα μικροσκόπιο. Θαλάσσια φυτά και ζώα μέσα από ένα ενυδρείο

Γενετική και θάλασσα: Ξεδιπλώνουμε το DNA

Καταδυτικός εξοπλισμός: Τι χρειαζόμαστε και τι φοράμε για να κάνουμε πραγματική κατάδυση στη θάλασσα για ερευνητικούς σκοπούς.

Βόλτα στο υποθαλάσσιο πάρκο.

Τι πετάμε στη θάλασσα… μαθαίνουμε να προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον.

Πως μετράμε την ηλικία και το μέγεθος των ψαριών. Το βλέπουμε μαζί με τους ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. που είναι ειδικοί σε αυτό.

Φοράμε τα μαγικά γυαλιά και βουτάμε στον υπέροχο κόσμο της θάλασσας

Γνωρίζουμε τη θάλασσα μέσα από το παιχνίδι: Παίζουμε με το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι “ΦΙΔΑΚΙ” αλλά πολύ πιο μεγάλο, επιδαπέδιο και θαλασσινό και διασκεδάζουμε ψαρεύοντας σε μία πισίνα πλούσια σε ψάρια. Φτιάχνουμε πάζλ και αποκαλύπτονται μπροστά μας όμορφες εικόνες μέσα από τη θάλασσα.

Ψαρώνεις; Δες θαλάσσιους οργανισμούς να ζωντανεύουν μέσα από ένα κινητό και.. ψάρωσε!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<