Εισάγονται άμεσα 50.000 αντιγριπικά εμβόλια

Εισάγονται άμεσα 50.000 αντιγριπικά εμβόλια

1 Φεβρουαρίου 2019

Εντολή στον Ε.Ο.Φ. για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, έδωσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, μετά την αύξηση των περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμος Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.

Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Tην ίδια ώρα παρατηρείται αυξημένος αριθμός ατόμων (φθάνουν τους 65) που ταλαιπωρούνται σοβαρά από συμπτώματα γρίπης και είναι σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ.

«Πρόκειται για άτομα 50-55 ετών κυρίως που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας των ίδιων αλλά και των υπολοίπων ασθενών», εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά το άνοιγμα των 150 Μονάδων Εντατικής Θεραπείες, οι οποίες παραμένουν κλειστές, παρ’ ότι είναι εξοπλισμένες. Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, έχουν τριπλασιαστεί τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης, ενώ έχουν αυξηθεί, σε μεγάλο βαθμό και τα επικίνδυνα περιστατικά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<