Επίσκεψη-Προσκύνημα στην Κρήτη του Πατριάρχη των απανταχού Αρμενίων

Επίσκεψη-Προσκύνημα στην Κρήτη του Πατριάρχη των απανταχού Αρμενίων

4 Μαΐου 2019

Ξεκίνησε η ιστορική επίσκεψη στο Ηράκλειο του Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ προκειμένου να παρευρεθεί στις λαμπρές εκδηλώσεις που διοργανώνει η παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» στην περιοχή Καμαράκι που θεωρείται η αρχαιότερη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη.

Η άφιξη του προκαθημένου της Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας, εγινε πριν λιγο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» όπου θα τον υποδέχτηκαν θερμα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης , ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δημαρχος Ηρακλειου Βασιλης Λαμπρινός,ο Αερολιμενάρχης Γιωργος Πλιακας,εκπροςωποι Αρμενικής παροικίας κ.α.

“Ειμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε για επισκεψη-προσκύνημα στην Κρήτη,σ αυτόν τον ευλογημένο ιςτορικο τόπο,οπου υπάρχουν αδελφια μας και να μετάσχουμε στις εκδηλώσεις που γίνονται για την συμπλήρωση των 350 χρόνων απο την ίδρυση στο Ηράκλειο της Αρμενικής Εκκλησίας “δηλωσε φτάνοντας στο αεροδρόμιο ο Πατριάρχης Απανταχού των Αρμενίων Καρεκιν ΙΙ.

Ο κ Μπόλαρης καλοσορισε τον Πατριάρχη εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο δε Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης υποδεχόμενος τον Πατριάρχη του ειπε οτι η Κρήτη σας υποδέχεται με μεγαλη χαρα και οτι με χαρα επισης η Περιφερεια συμμετεχει στην συνδιοργανωση των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο.

«Η Εκκλησία της Κρήτης σας υποδέχεται Θερμα, σ αυτήν την ιστορική επισκεψη”ειπε στον Πατριάρχη απο την πλευρα του ο Αρχιεπισκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος, ενω ο Δημαρχος Ηρακλειου εξεφρασε στον Πατριάρχη την χαρα του για την επισκεψη,εκπροσωποντας τον μεγαλύτερο Δήμο της Κρήτης.
Παρόντος του Πατριάρχη, Αρχιεπισκοπου, κλήρου, Αρχων, φορεων, της Αρμενικής παροικίας θα γίνουν σημερα και αυριο οι παρακάτω εκδηλωσεις:

Στις 19:00 η αρμένικη παροικία διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αστόρια» όπου μετά από σύντομες ομιλίες των εκπροσώπων της ελληνικής και αρμενικής πλευράς , η αρμένικη ομάδα χορού HAYASA θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Αρμενίας.

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων.

Στη διάρκεια της λειτουργίας θα εκτεθούν σε προσκύνημα τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του προδρόμου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<