Έρχεται στο Ηράκλειο για τις ζημιές στο Πανεπιστήμιο ο Υπουργός Παιδείας

Έρχεται στο Ηράκλειο για τις ζημιές στο Πανεπιστήμιο ο Υπουργός Παιδείας

23 Σεπτεμβρίου 2018 0 σχόλια

Νέες ρίψεις νερού, λόγω αναζωπυρώσεων, προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από αρχεία.

Τις τελευταίες εστίες της μεγάλης φωτιάς που σήκωσε στο πόδι την πόλη του Ηρακλείου, το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν να σβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, την ώρα που οι εμπλεκόμενοι φορείς στρέφουν το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ευτύχημα, που δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ακόμα χειρότερα ανθρώπινες απώλειες.

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στο χώρο του ανοιχτού μπάσκετ που υπάρχει στο πανεπιστήμιο.

Στα άμεσα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι το θέμα των στέγασης των φοιτητών της εστίας, ενώ ήδη υπάλληλοι του Πανεπιστημίου προσπαθούν να απομακρύνουν όσα αρχεία, αντικείμενα και έγγραφα δεν καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Όπως έγινε γνωστό από τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, στο Ηράκλειο θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη από το Υπουργείο αναζητείται στέγη σε ξενοδοχείο για τους φοιτητές.
«Η ενημέρωση που έχω είναι ότι ο Υπουργός, ο κ. Γαβρογλου, θα βρισκεται εδώ αύριο, γύρω στις 4 το απόγευμα, όπου το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια με τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στέγη στα παιδιά των εστιών. Ο Υπουργός μας έχει διαβεβαιώσει ότι έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις για ότι χρειαστεί, είτε πρόκειται για τη στέγαση των φοιτητών, για ειτε για ανάγκες ένδυσης και υπόδησης».

Πηγή: cretalive.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<