Σπίρτζης: «Δεν θα γκρεμίσουμε τη μισή Κρήτη για το νέο ΒΟΑΚ»

Σπίρτζης: «Δεν θα γκρεμίσουμε τη μισή Κρήτη για το νέο ΒΟΑΚ»

30 Απριλίου 2018

Βολές κατά ορισμένων στελεχών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και «παλαιοκομματικούς μηχανισμούς, που – όπως είπε – παραπληροφορούν τον λαό της Κρήτης, εξαπέλυσε ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια Συνέντευξης τύπου, που έδωσε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Καζαντζάκης» .

«Είναι απορίας άξιο πως τα στελέχη του ΟΑΚ οριζόνται ως εκπρόσωποι της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε για τα οδικά έργα, υπογραμμίζοντας για τον ΒΟΑΚ ότι η νέα χάραξη θα είναι διαφορετική. «Δεν θα γκρεμίσουμε τη μισή Κρήτη για το νέο ΒΟΑΚ» είπε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, με νέα επίσκεψη του στην Κρήτη, θα καταθέσει τη μελέτη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, τέλος Μαΐου θα δημοπρατηθούν οι δυο νέοι κομβοι στην Αγια Πελαγία κι ένας ακόμη κόμβος στο Πολυτεχνείο, στα Χανιά, στη μνήμη των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν εκεί.

«Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως «Ο,τι και να κάνουμε στο αεροδρόμιο δεν επαρκεί». Αναφερόμενος στις αντιδράσεις επεσήμανε «Σεβόμαστε οποιαδήποτε ομάδα έχει διαφορετική πρόταση».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση είναι «συνεπής στις δεσμεύσεις της» ενώ για το θέμα των αποζημιώσεων τόνισε: «Οι αποζημιώσεις ορίζονται απο τα δικαστήρια. Πρέπει όμως να μπούμε σε μια άλλη λογική για τις αποζημιώσεις, πέρα από τη γη και για τις αγροτικές – οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων».

Στην επόμενη επίσκεψή του, μέσα στο Μάιο, – όπως είπε – θα συζητηθεί σε συνεννόηση με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξεταστεί το τι μέλλει γεννέσθαι με το «Ν. Καζαντζάκης».

Πηγή: Cretalive.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<