Γιατί επιλέγουν να τσιμπάνε πάντα εσένα τα κουνούπια

Γιατί επιλέγουν να τσιμπάνε πάντα εσένα τα κουνούπια

21 Ιουλίου 2018

Σχεδόν το 20% του ανθρώπινου πληθυσμού αποτελεί ιδανικό στόχο για τα κουνούπια, με τους επιστήμονες να αδυνατούν να δώσουν  κάποια λύση σε αυτό. Βέβαια υπάρχουν μερικές επιστημονικές εξηγήσεις στο γιατί κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς από άλλους στα τσιμπήματα.

Παράγοντας 1. Ομάδα αίματος

Έρευνα ανακάλυψε ότι μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο εκείνους που έχουν ομάδα αίματος 0 από εκείνους που έχουν ομάδα αίματος Α. Επιπλέον, το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός τους που υποδεικνύει την ομάδα αίματός τους, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 15%, και τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τους εκκρίνοντες, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματός τους.

Παράγοντας 2. Διοξείδιο του άνθρακα

Ένας από τους τρόπους που τα κουνούπια εντοπίζουν τον στόχο τους είναι μυρίζοντας το διοξείδιο του άνθρακα στην ανάσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα -συνήθως εκείνοι με μεγαλύτερη σωματική μάζα- ελκύουν τα κουνούπια περισσότερο απ’ τους υπόλοιπους.

Παράγοντας 3. Γυμναστική και μεταβολισμός

Όπως αναφέρει το jenny.gr τα κουνούπια μπορούν να εντοπίσουν τον στόχο τους μυρίζοντας και το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που εκκρίνονται μέσω του ιδρώτα, ενώ ελκύονται περισσότερο από ανθρώπους με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<