Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Στους 153 οι ατμιστές με τη μυστηριώδη ασθένεια

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Στους 153 οι ατμιστές με τη μυστηριώδη ασθένεια

24 Αυγούστου 2019

Στους 153 ανέρχονται πλέον οι ατμιστές, σε 16 αμερικανικές πολιτείες, που έχουν προσβληθεί από τη μυστηριώδη αναπνευστική νόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του το CDC όλες οι περιπτώσεις αφορούν άτομα που έχουν ιστορικό ατμίσματος με νικοτίνη ή τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την χημική ουσία δηλαδή της ινδικής κάνναβης.

Οι Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να απαντηθεί το καίριο ερώτημα «τι προκαλεί τη μυστηριώδη ασθένεια», αποκλείοντας προς το παρόν να ευθύνεται κάποια μολυσματική νόσος.

«Το περίεργο είναι ότι μεταξύ των κρουσμάτων κανείς εκ των ασθενών δεν έχει αναφέρει χρήση ίδιου προϊόντος ή συσκευής ατμίσματος με κάποιον άλλον», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του CDC, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν οφείλεται σε κάποια μολυσματική ουσία σε τμήμα της συσκευής ατμίσματος ή σε μείγμα που οι ατμιστές έφτιαξαν μόνοι τους στο σπίτι και το άτμισαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες, κατά την εισαγωγή στο νοσοκομεία είχαν δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ανέφεραν επίσης στηθάγχη, εμετό και κόπωση.

Αυτοί που είναι σε σοβαρή κατάσταση (κυρίως στην Μινεσότα, το Ιλινόις και την Καλιφόρνια) έχουν σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες και υποβάλλονται σε οξυγονοθεραπεία και μηχανική υποστήριξη των πνευμόνων. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έχουν εδραιωμένη πνευμονική βλάβη που δεν είναι αναστρέψιμη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<