Κακοκαιρία: Πότε έρχονται στην Κρήτη τα επικίνδυνα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Πότε έρχονται στην Κρήτη τα επικίνδυνα φαινόμενα

28 Μαρτίου 2019

Ένταση της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το πρωί της Παρασκευής.

Ο βροχερός καιρός αναμένεται να συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο και βελτίωση αναμένεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ήπιες βροχές σημειώνονται σε ολόκληρη την Κρήτη για σήμερα Πέμπτη έχοντας κάνει το ξεκίνημα τους λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Τετάρτης από τα δυτικά τμήματα του νησιού επιβεβαιώνοντας απόλυτα τα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων. Όλοι οι μετεωρολογικοί σταθμοί του νησιού καταγράφουν βροχές με τα έως τώρα καταγεγραμμένα ύψη να κυμαίνονται στο Ν. Χανίων στα 6 – 8 χιλιοστά, στο Ν. Ρεθύμνου 4-6 χιλιοστά, Ν. Ηρακλείου 2-4 χιλιοστά και στο Ν. Λασιθίου 1- 2 χιλιοστά. Αντίστοιχα, επιβεβαιώνεται και η σωστή εκτίμηση των ανέμων με την Ανατολική έως Νοτιοανατολική του τάση στη διεύθυνση και την ένταση τους να φθάνει στα 4, τοπικά έως και τα 5 Μποφώρ.

Τα νεότερα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων διατηρούν αυτό τον ήπιο χαρακτήρα των βροχοπτώσεων και στις επόμενες ώρες με μία πρόσκαιρη ύφεση τους τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης. Αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση εισβολής του Βορείου ενισχυμένου ρεύματος το οποίο σηματοδοτείται πλέον μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής. Σε αυτή τη φάση, εισβολής του Βορείου ρεύματος μαζί με την ψυχρότερη αέρια μάζα, αναμένεται και η ένταση των βροχοπτώσεων στο νησί μας, η οποία σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται να επηρεάζει ολόκληρη την Κρήτη στο διάστημα από νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής έως και τις απογευματινές ώρες . Οι βροχές κατά τόπους θα είναι ισχυρές με την πιθανότητα μάλιστα για εκδήλωση και καταιγίδων. Η εκδήλωση των φαινομένων αυτών απαιτεί σε κάθε περίπτωση μία ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά μόνο τμήματα της Κρήτης και σε υψόμετρα που προσδιορίζονται πάνω από τα 1200 μέτρα στα δυτικά ορεινά και πάνω από 1400 μέτρα στα ανατολικά.

Οι ενισχυμένοι Βόρειοι άνεμοι θα δείξουν τις μεγαλύτερες εντάσεις τους στα 6 – 8 Μποφώρ με τις μέγιστες ριπές όμως να είναι υψηλότερες, σε βόρειες και καθώς και σε νότιες περιοχές της Κρήτης. Προφανώς οι ενισχυμένοι άνεμοι θα προκαλέσουν και πολύ υψηλό κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο και ιδιαίτερα στα κεντρικά και δυτικά τμήματα του νησιού. Ενδεχομένως οι ενισχυμένοι αυτοί άνεμοι να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες το βράδυ της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα βέβαια στην ενδοχώρα του νησιού και ακόμη περισσότερο στα ορεινά τμήματα.

Από το βράδυ της Παρασκευής οι βροχές θα διατηρηθούν με πιο ήπιο όμως και πάλι τον χαρακτήρα τους καθότι διατηρείται το βόρειο ρεύμα καθώς και η ψυχρή αέρια μάζα που θα έχει ήδη εισβάλει στο νησί μας. Παρόμοια ήπια βροχερό θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού και για το ΣαββατοΚύριακο που ακολουθεί και μάλιστα στις ανατολικές και νότιες περιοχές του νησιού η εικόνα του καιρού θα είναι καλύτερη με τα φαινόμενα να έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από την Κυριακή το απόγευμα με την νέα εβδομάδα και το ξεκίνημα του επόμενου μήνα να επαναφέρουν το καλό ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<