ΗΧΗΤΙΚΟ: Τρομερές καταστροφές στη δυτική Κρήτη από τη νεροποντή

ΗΧΗΤΙΚΟ: Τρομερές καταστροφές στη δυτική Κρήτη από τη νεροποντή

13 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στη δυτική Κρήτη η νεροποντή του Σαββάτου, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πλατανιά να μετρά τις ζημιές που υπέστη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική στα Χανιά δέχτηκε 25 κλήσεις για απάντληση νερών κυρίως από υπόγεια στην παλιά πόλη των Χανίων, στον Παζινό Ακρωτηρίου, στο Γεράνι του Πλατανιά και τον Αποκόρωνα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατέρρευσε μέρος του βενετσιάνικου επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, στην παλιά πόλη των Χανίων.

«Ζημιές εκατομμυρίων»

Ο δήμαρχος Πλατανιά. Γιάννης Μαλανδράκης, μίλησε στο Ράδιο 9.84 και αναφέρθηκε στις καταστροφές που άφησε πίσω της η τετράωρη νεροποντή:

«Ηταν σαν κατακλυσμός του Νώε. Το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό. Καταστράφηκαν δρόμοι, μία παραλία εξαφανίστηκε από χείμαρρο, υπήρξε καταστροφή του αγροτικού δικτύου. Αυτή τη στιγμή οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε περίπου 5 κοινότητες που η παραγωγική τους δραστηριότητα είναι αποκομμένη. Υπάρχουν κοινότητες που το οδικό του δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Αναφορικά με το θέμα των αποκαταστάσεων, οι ζημιές είναι εκατομμυρίων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι να πάρουν μία αποζημίωση, να μπορέσουν να διεκδικήσουν χρήματα. Πρέπει να ενισχυθεί ο δήμος με κονδύλια για να μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές».

Ο κ.Μαλανδράκης έχει ήδη επαφές με τους βουλευτές προκειμένου να ενισχυθεί το αίτημα του Δήμου περί της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων και της ενίσχυσης του για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ακούστε τις δηλώσεις του δημάρχου Πλατανιά στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.84:

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<