Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο φορτηγό στο Έσεξ

Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο φορτηγό στο Έσεξ

24 Οκτωβρίου 2019

Οι 39 νεκροί που εντοπίστηκαν χθες μέσα σε ένα φορτηγό στο Έσεξ, ήταν Κινέζοι, σύμφωνα με το δίκτυο ITV. Ωστόσο, η αστυνομία του Έσεξ δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημη δήλωση επί της εθνικότητας των θυμάτων της τραγωδίας. 

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως οι νεκροί εντοπίστηκαν παγωμένοι μέσα στο φορτηγό-ψυγείο, το οποίο έφτασε στη Βρετανία από το Βέλγιο και όχι τη Βουλγαρία, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Ειδικότερα, το φορτηγό, είχε ξεκινήσει από την πόλη Ζεεμπρούγκε του Βελγίου και είχε φτάσει στο Πέρφλιτ της Αγγλίας με πλοίο.

Οι θερμοκρασίες στο φορτηγό-ψυγείο ήταν κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι τα 39 θύματα πέθαναν – πιθανότατα – λόγω υποθερμίας. Φυσικά, αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση μέσω της οποίας θα διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους. 

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία ονόματι Μο Ρόμπινσον, συνελήφθη στον τόπο της τραγωδίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως μπορεί να ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία στο σημείο. Ο νεαρός, με καταγωγή από την πόλη Πορτατάουν, κρατείται και ανακρίνεται από τις βρετανικές Αρχές ως ύποπτος για μαζική δολοφονία.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί διεξάγουν μια παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στη Βόρεια Ιρλανδία μέσα στη νύχτα, σε μια προσπάθεια να βρει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, δήλωσε πως το φορτηγό ήταν καταγεγραμμένο στην πόλη της Βάρνας στο όνομα μιας εταιρείας, που ανήκει σε γυναίκα από την Ιρλανδία.

Η Εθνική Υπηρεσία Πάταξης της Εγκληματικότητας (NCA) είχε προειδοποιήσει το 2018 πως διακινητές ανθρώπων είχαν στραφεί προς το Βέλγιο και καλούσε τις Αρχές να αυστηροποιήσουν τα μέτρα τους.

Επίσης, η NCA είχε προειδοποιήσει ότι οι διακινητές «χρησιμοποιούν ολοένα και πιο επικίνδυνες μεθόδους», μεταφέροντας άτομα ακόμη και σε φορτηγά-ψυγεία και μικρά πλοιάρια.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<