Κλείνει την Παρασκευή ο νέος δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά

Κλείνει την Παρασκευή ο νέος δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά

11 Ιουλίου 2019

Δεν έχει παρά λίγους μήνες, που δόθηκε στην κυκλοφορία, και από την Παρασκευή, 12/07, κλείνει ο νέος δρόμος Ηράκλεο-Μεσαρά. Τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν 15 ημέρες.

Ο δρόμος είναι αναγκαίο να κλείσει, αφού υπάρχουν αρκετά σημαντικά συνοδά έργα που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν με το δρόμο ανοιχτό. Το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του δρόμου προσδιορίζεται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης σε δύο εβδομάδες, αφού τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα.

Να υπενθυμίσουμε για όσους μετακινούνται από και προς Μεσαρά, πως το τμήμα του δρόμου που κλείνει είναι από το ύψος του νέου κυκλικού κόμβου Αγίας Βαρβάρας έως και τον ισόπεδο κόμβο Καστελίου – Μοιρών.

Επίσης στο μέτωπο του οδικού έργου “Γούρνες-Χερσόνησος”, αρχής γενομένης από σήμερα το πρωί, θα έχουμε μερική εκτροπή της κυκλοφορίας στον κόμβο των Γουρνών. Η εκτροπή και τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν για δύο μήνες.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚ για το θέμα αναφέρει:

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚΜ στα πλαίσια της εργολαβίας “Γούρνες-Χερσόνησος” και της ολοκλήρωσης του ανισόπεδου κόμβου Γουρνών, σήμερα Πέμπτη το πρωί (ανάμεσα 10 π.μ. με 12 μ.) θα πραγματοποιηθεί μερική εκτροπή της κυκλοφορίας στον κόμβο Γουρνών. Συγκεκριμένα, από την παλαιά εθνική οδό στο ρεύμα προς το Ηράκλειο η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω της νέας παράπλευρης οδού, που εφάπτεται δυτικά στην υφιστάμενη σύνδεση. Η κίνηση από το Ηράκλειο προς τις Γούρνες, Γούβες και την παλιά εθνική οδό θα γίνεται κανονικά όπως και σήμερα. Η κυκλοφορία από το Κοκκίνη Χάνι, τις Γούρνες και τις Γούβες προς τον Άγιο Νικόλαο θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Η έξοδος από τον ΒΟΑΚ (νέα εθνική οδό) των οχημάτων τα οποία θα κινούνται από τον Άγιο Νικόλαο προς το Κοκκίνη Χάνι και τις Γούβες από τον κόμβο Γουρνών θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Όπως γνωστοποιεί η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, «το διάστημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσει για δύο μήνες, σύμφωνα με τη με αρ. 2501/1/400-28-6-2019 απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων».

Υπενθυμίζεται πως το κομμάτι μήκους 9,1 χλμ. του ΒΟΑΚ έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά στην αναβάθμιση του οδικού τμήματος Γουρνών-Χερσονήσου (μήκους 9,2 km περίπου) του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στον ν. Ηρακλείου και περιλαμβάνει: 1. την αναβάθμιση του εν λόγω τμήματος επί μήκους 7,9 km περίπου, από διατομή μονού κλάδου πλάτους 12,50 μ. ανά κατεύθυνση σε διατομή διπλού κλάδου πλάτους 21,60 μ. (2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα), εκτός από την περιοχή της άνω διάβασης Αγριανών, όπου η διατομή θα είναι 18,80 μ. (2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα), 2. την κατασκευή νέας χάραξης 1,3 km περίπου διατομής διπλού κλάδου, πλάτους 21,60 μ. (2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα), 3. την κατασκευή παράπλευρου δικτύου συνολικού μήκους περίπου 9 km και την αποκατάσταση κάθετου δικτύου συνολικού μήκους περίπου 5,5 km, 4. τη βελτίωση των ανισόπεδων κόμβων Γουρνών και Καστελίου, 5. την κατασκευή γεφυρών-μεγάλων τεχνικών (4 γέφυρες, 7 κάτω διαβάσεις, 5 άνω διαβάσεις), μικρών τεχνικών και τοίχων αντιστήριξης, 6. έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης ομβρίων, και 7. έργα Η/Φ, μετατοπίσεων δικτύων ΟΚΩ, τοποθέτησης ηχοπετασμάτων, πρασίνου και σήμανσης-ασφάλισης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<