Κρητικός αρχιμανδρίτης ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Κρητικός αρχιμανδρίτης ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

24 Ιουνίου 2021

Ο Κρητικός Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ένας από τους συνολικά 11 τραυματίες της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

Ο πατέρας Σεβαστιανός που έχει υποστεί έγκαυμα δεύτερου βαθμού αρχικά μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και κατόπιν στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του ΚΑΤ όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Μολονότι η έκταση του εγκαύματος που έχει υποστεί είναι σοβαρή, η κατάσταση της υγείας του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης κατάγεται από το Ηράκλειο, Είναι πτυχιούχος του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2004 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το ίδιο τμήμα με γνωστικό αντικείμενο στο Κανονικό Δίκαιο. Το διάστημα 2006-2008 μετεκπαιδεύτηκε στο κανονικό δίκαιο στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Είναι κληρικός της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Το 2012 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος από τη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Στρασβούργου. Ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και το 2016 διορίστηκε Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστήριων της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Πηγή: cretalive.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<