Μαμά, τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

Μαμά, τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

17 Νοεμβρίου 2018

Πώς να εξηγήσετε στο μικρό σας με απλά λόγια τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Στις 21 Απριλίου του 1967 τρεις στρατιωτικοί (Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλαος Μακαρέζος) κατάργησαν τη δημοκρατία και επέβαλλαν με το «έτσι θέλω» στον λαό τη δικτατορία.

Με τη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας εφάρμοζαν τους νόμους με τη βία και είχαν στερήσει από τους πολίτες βασικές ελευθερίες όπως αυτή της ελευθερίας του λόγου. Όποιος τολμούσε να τους αντισταθεί τον φυλάκιζαν ή τον έστελναν εξορία.

Τον Νοέμβριο του 1973 οι φοιτητές, μην αντέχοντας πλέον τη Χούντα, προχώρησαν στην κατάληψη του χώρου του Πολυτεχνείου. Έφτιαξαν έναν αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό απ’ όπου καλούσαν όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν μαζί τους.

Οι δικτάτορες έστειλαν την αστυνομία, τον στρατό για να τους σταματήσει και τελικά το βράδυ της 17ης του Νοέμβρη το τανκ έριξε την πόρτα του Πολυτεχνείου. Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, νεκροί και άλλα πολλά έγιναν εκείνες τις ημέρες.

Όμως ο αγώνας των φοιτητών δεν πήγε χαμένος αφού λίγους μήνες μετά οι δικτάτορες συνελήφθησαν και η δημοκρατία αποκαταστάθηκε.

Πέρασαν 45 χρόνια από τότε και κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που τότε αγωνίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για μία Ελλάδα ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<