Μείωση της ζάχαρης στα αναψυκτικά στόχος της ΕΕ

Μείωση της ζάχαρης στα αναψυκτικά στόχος της ΕΕ

22 Αυγούστου 2017

Στη σταδιακή διαδικασία αφαίρεσης της προστιθέμενης ζάχαρης από τα αναψυκτικά και την εισαγωγή «αρνητικών θερμίδων» έχει επικεντρωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών. 

Οι παραγωγοί αναψυκτικών της ευρωπαϊκής οργάνωσης UNESDA, πέτυχαν κατά μέσο όρο μείωση των θερμίδων στα προϊόντα τους κατά 12% μεταξύ του 2000 και του 2015.

Επί του παρόντος, η UNESDA υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία, για να επιτύχει περαιτέρω μείωση κατά 10% έως το 2020.

Απώτερος σκοπός είναι η επίτευξη του στόχου της ΕΕ που αφορά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

«Περισσότερο από το 60% των παιδιών που είναι υπέρβαρα πριν την εφηβεία θα παραμείνουν υπέρβαρα και στην πρώιμη ενηλικίωση. Εκτιμάται, ακόμη, ότι στην Ευρώπη το 25% των παιδιών, που πηγαίνουν σχολείο, είναι ήδη υπέρβαρα ή παχύσαρκα», δήλωσε ο Διευθυντής του τμήματος Μη- Μεταδοτικών ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη, Δρ. Gauden Galea.

Μετά από συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ΕΕ συμμετέχει στην προώθηση των υγιεινών διατροφικών συνηθειών, της τακτικής σωματικής άσκησης και της μείωσης της θερμιδικής πρόσληψης (με ιδιαίτερη προσοχή στα αναψυκτικά), σε έναν πόλεμο ενάντια στα προστιθέμενα σάκχαρα, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<