Μειώθηκε το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού

Μειώθηκε το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού

3 Απριλίου 2018

Χαμηλότερο κατά 1,8% αναμένεται να είναι φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των τιμών στα οπωροκηπευτικά (3,4 % μείωση) αλλά και στα προϊόντα των Σούπερ Μάρκετ ( μείωση 1,8 %).

Στο κρέας, μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει πτώση στις τιμές σε σχέση με αυτές του 2017, όμως αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά με την μείωση της τιμής του κοτόπουλου (8,7% ) και της χοιρινής μπριζόλας (4,3 %).

Το αρνί παραμένει στην ίδια τιμή με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, το ίδιο και το κατσίκι (6,20 ευρώ το κιλό και 6,70 ευρώ το κιλό αντιστοίχως).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις των τιμών παρατηρήθηκαν στα φρούτα και στα λαχανικά, με την πατάτα και τα κρεμμύδια να παρουσιάζουν τις πιο έντονες μεταβολές στις τιμές τους ( -28,9% και -27,4% αντίστοιχα).

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<