Μεσογειακά προγράμματα που αφορούν Παράκτιο-Θαλάσσιο Τουρισμό και Θαλάσσια Επιτήρηση

Μεσογειακά προγράμματα που αφορούν Παράκτιο-Θαλάσσιο Τουρισμό και Θαλάσσια Επιτήρηση

1 Οκτωβρίου 2018

Σε ολόκληρη τη Μεσόγειο υλοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις που εντάσσονται στο μεγάλο κοινοτικό πρόγραμμα με την ονομασία «Μεσογειακό Ιντερεγκ» (Interreg MED Programme).
Για να εξεταστεί η πορεία όλων των δράσεων και των επιμέρους προγραμμάτων συνεργασίας, έχει δημιουργηθεί ένα επιπλέον πρόγραμμα που παρακολουθεί την εξέλιξή των υπολοίπων.
Πρόκειται για το «Πανόραμα» των έργων του μεσογειακού Ιντερεγκ (PANORAMED -Interreg MED Programme) για το οποίο την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Κρήτης.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρμόδια για την ανάπτυξη συνεργειών και τη δικτύωση των Ευρωπαϊκών Στρατηγικών, Ευρωπαϊκών Δικτύων και Πρωτοβουλιών στην περιοχή της Μεσογείου, σε ό,τι αφορά στον παράκτιο τουρισμό και στην Επιτήρηση-Προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα τριήμερη Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου PANORAMED -Interreg MED Programme, στο Παρίσι της Γαλλίας (25-27 Σεπτεμβρίου).

Η τριήμερη συνάντηση, περιελάμβανε Συνεδριάσεις των Θεματικών Ομάδων για τον Παράκτιο-Θαλάσσιο Τουρισμό και την Θαλάσσια Επιτήρηση, καθώς και Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους από 12 Μεσογειακές χώρες, η σπουδαιότητα του έργου σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συζήτησης τεχνικών θεμάτων υλοποίησης του έργου.
Από την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε η Σοφία Γιαλαμά, συνεργάτιδα της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Έργων. Από την Ελλάδα, συμμετέχει ακόμα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που αποτελεί τον Εθνικό μας Συντονιστή. Τo PANORAMED υλοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της Διευθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<