Ανατροπή: Σπάνιος και τραγικός ο θάνατος της 20χρονης στα Χανιά

Ανατροπή: Σπάνιος και τραγικός ο θάνατος της 20χρονης στα Χανιά

4 Οκτωβρίου 2018 0 σχόλια

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, το ενδεχόμενο ο θάνατος της να προέρχεται από εγκληματική ενέργεια ή παθολογικά αίτια απομακρύνεται καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν κανένα από τα δυο σενάρια.

Το χώρο του ξενοδοχείου και συγκεκριμένα – το ασανσέρ – που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν με την 20χρονη Αλέκα Τσιλιγιάννη από το Αγρίνιο, η οποία εξέπνευσε μετά από 13 μέρες στην εντατική θα εξετάσει ο ιατροδικαστής Χανίων, Αντώνης Παπαδομανωλάκης προκειμένου να αποκτήσει μια σαφή εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος της.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ενδεχόμενο ο θάνατος της να προέρχεται από εγκληματική ενέργεια ή παθολογικά αίτια απομακρύνεται καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν κανένα από τα δυο σενάρια.

Ως εκ τούτου ο ίδιος χαρακτηρίζει ως επικρατέστερο το σενάριο ενός τραγικού εργατικού δυστυχήματος χαρακτηρίζοντας πιθανό η άτυχη κοπέλα να εγκλωβίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπέστη είτε απαγχονισμό είτε ασφυξία θέσεως.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε «Ενημερώθηκα χτες για το τραγικό συμβάν καθώς η κοπέλα είχε μια επιβίωση 13 ημερών στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων. Πήρα πληροφορίες από την αστυνομία και τους γιατρούς και έκανα την εξέταση. Απέκλεισα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργεια καθώς δεν εντοπίστηκαν κακώσεις που να μπορούν να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο ενώ μακροσκοπικά επίσης δε φαίνεται ο θάνατο να έχει προκληθεί από παθολογικά αίτια.»

Όπως ανέφερε ο ίδιος σήμερα ή αύριο θα βρεθεί στο χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να εξετάσει τον ανελκυστήρα.

«Εξ αποκλεισμού των άλλων ενδεχομένων μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο» σημείωσε ο κ. Παπαδομανωλάκης » Αιτία θανάτου είναι η εγκεφαλική νέκρωση όπου συμβαίνει σταμάτημα της κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου στον εγκέφαλο.»

Ο ίδιος μιλώντας για το επικρατέστερο ενδεχόμενο στην περίπτωση του θανάτου της 20χρονης σημειώνει ότι πιθανότατα » να έχει γίνει ατυχηματικός απαγχονισμός ή να πρόκειται για μια πιο σπάνια μορφή που ονομάζεται ασφυξία θέσεως όπου εγκλωβίζεται το σώμα σε σημείο δεν μπορεί να αναπνεύσει. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<