Νοσοκομείο Χανίων: Άλλο ένα κρούσμα της μηνιγγίτιδας σε μαθητή

Νοσοκομείο Χανίων: Άλλο ένα κρούσμα της μηνιγγίτιδας σε μαθητή

18 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Άλλο ένα παιδί μεταφέρθηκε εχθές στο Νοσοκομείο Χανίων αφού διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα, με το περιστατικό να είναι το τρίτο, σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών. Θυμίζουμε άλλα δυο παιδιά τις προηγούμενες ημέρες είχαν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο για το ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους Flashnews.gr το 6χρονο παιδί παρουσίασε συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας και διεκομίσθη σήμερα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου, όπου στη συνέχεια υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα δύο παιδιά πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, ενώ το τρίτο σε διαφορετικό.

Η ιογενής μηνιγγίτιδα προκαλείται από ιούς και δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην περίπτωση της ιογενούς μηνιγγίτιδας δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγειινής.

Ειδικότερα συστήνεται:

• Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά (τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει).
• Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας