Ποιοι οι δικαιούχοι των 68 εκ ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης- Εκπνέει η προθεσμία

Ποιοι οι δικαιούχοι των 68 εκ ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης- Εκπνέει η προθεσμία

18 Δεκεμβρίου 2019

«Τρέχουν» οι Κρητικοί να βάλουν πετρέλαιο θερμανσης στα ντεπόζιτα τους, τη στιγμή που η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα εκπνέει στις 20 Δεκέμβρη

Παρά τις μειωμένες παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης τον Νοέμβριο, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης υποστήριξε για το επίδομα θέρμανσης ότι η φετινή συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη φέτος με συνέπεια να «επωφεληθούν περισσότεροι πολίτες».

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ, ενώ τα ποσά του επιδόματος ξεκινούν από τα 80 ευρώ και φτάνουν τα 350 ευρώ.

Στο Ηράκλειο για παράδειγμα η κίνηση φέτος είναι σε καλά επιπεδα, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες. Μια κινητικότητα που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα. Βέβαια αυτό δε σημαινει ότι οι καταναλωτές παραγγέλνουν τις ποσότητες που προμηθεύονταν στο παρελθόν, όμως το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση στην ζήτηση, χαροποιεί τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με τον οδηγό για το επίδομα θέρμανσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την αίτηση είναι η κατοχή κωδικών του TaxisNet. Η είσοδος στην εφαρμογή για το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται μέσα από αυτόν τον σύνδεσμο, ενώ οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης πρέπει αν ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία που αναγράφονται στην αίτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι τα εξής:

– ΑΦΜ του αιτούντος – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
– Ονοματεπώνυνο
– Αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
– Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος θέρμανσης και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
– Αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
– Ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
– Διευκρίνιση για το αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη
– Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
– Ενδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
– Στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Τα ΜΜΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης το αδιάθετο ποσό από το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων, το οποιο ακυρώθηκε για το 2019 μετά και τις αντιδράσεις με αφορμή το Μακελειό και όχι μόνο, να διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στόχος είναι όπως είπε ο κ.Πέτσας να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, που έφτασαν εφέτος τις 600.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το ισχύον πλαίσιο για το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων για το 2019 και να ετοιμαστεί νέο πλαίσιο σε διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τις ενώσεις των ιδιοκτητών τύπου και των δημοσιογράφων για το 2020.

Στην ανακοίνωση αυτή είχε προβεί μετά τη σύσκεψη με τα κόμματα με αφορμή το σάλο που είχε προηγηθεί λόγω του ότι συμπεριλήφθηκαν στην κρατική ενίσχυση συνολικού ύψους 6,7 εκ ευρώ η εφημερίδα «Μακελειό», που εκφράζει συχνά ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις, αλλά και κάποιες εκδόσεις που φέρονται να μην έχουν φορολογική ενημερότητα και που έχουν απλήρωτους εργαζόμενους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<