Το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου θα κρίνει το είδος διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου θα κρίνει το είδος διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

7 Ιανουαρίου 2019 0 σχόλια

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ανοιχτά.

Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πλέον δεδομένο και το ερώτημα είναι τι είδους διαζύγιο θα υπάρξει, εάν δηλαδή αυτό θα είναι “συναινετικό” ή εάν θα είναι … “άγριο”.

Ο Π. Καμμένος, που συγκαλεί την Κοινοβουλευτική του Ομάδα την προσεχή Τετάρτη, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το πότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, με το πιθανότερο σενάριο-αλλά όχι το μόνο- να είναι αυτή τη στιγμή το χρονικό διάστημα που θα υπερψηφιστεί η συνταγματική αναθεώρηση από το Κοινοβούλιο της FYROM, κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί και εντός του Σαββατοκύριακου.

Πάντως, από την κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσουν όλοι οι υπουργοί που ανήκουν στους ΑΝΕΛ, γεγονός που αποτελεί “αιτία πολέμου” από τον Πάνο Καμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα. Το αδιέξοδο, ωστόσο, για τον Π. Καμμένο είναι ότι εάν έρθει σε μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στην οποία έως τώρα ανήκει, ενδέχεται να έχει μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές και κομματικές απώλειες, ενώ άγνωστο είνα εάν θα έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα σε περίπτωση που θέσει κομματική πειθαρχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ήδη ο Θαν. Παπαχριστόπουλος, που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων χθες Κυριακή γιατί επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα καταψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που θα υποβάλει η ΝΔ, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και αμέσως μετά θα παραδώσει την έδρα του. Την έδρα, όμως, θα παραλάβει ως πρώτος αναπληρωματικός ο Τέρενς Κουίκ, για τον οποίο εκκρεμεί πρόταση διαγραφής από τους ΑΝΕΛ, καθώς θεωρείται ότι “ακολουθεί γραμμή ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών η Έλενα Κουντουρά (κάποιοι θεωρούν ότι θα παραμείνει και στην κυβέρνηση) και ο Κώστας Ζουράρις δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αν και δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες και αναλόγως των εξελίξεων, ανοιχτό είναι τι θα πράξει ακόμα ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Το είδος του “διαζυγίου” πάντως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα κριθεί εν πολλοίς στη συνάντηση (τουλάχιστον μια) που θα έχουν εντός της εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο

ΠΗΓΗ: news247.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<